Carlos Alberto Fernandes, portarul transferat de Steaua de la Boavista Porto si prezentat oficial luni dupa-amiaza, in Cipru, alaturi de alte doua achizitii ale "militarilor", Vasilica Cristocea (FC Farul Constanta) si Razvan Ochirosii (Steaua Dunari
Carlos Alberto Fernandes, portarul transferat de Steaua de la Boavista Porto si prezentat oficial luni dupa-amiaza, in Cipru, alaturi de alte doua achizitii ale "militarilor", Vasilica Cristocea (FC Farul Constanta) si Razvan Ochirosii (Steaua Dunarii Galati), va purta tricoul cu numarul 13, atat in Divizia A cat si in Cupa UEFA. Desi in Cipru a primit tricoul cu numarul 1, Carlos a cerut in mod expres numarul considerat a aduce ghinion (in Portugalia a jucat cu numarul 21). "Am venit la Steaua pentru ca am auzit multe lucruri frumoase despre aceasta echipa. Vreau sa castig campionatul si, daca vom avea si un parcurs bun in Cupa UEFA, imi doresc sa prind echipa nationala a Portugaliei pentru CM din Germania. Stiu ca Steaua este numele cel mai mare in fotbalul romanesc si ma onoreaza faptul ca pot juca pentru cea mai buna echipa din aceasta tara", a spus Carlos, care a efectuat deja primele antrenamente cu Steaua. "Sunt fericit. Am gasit Steaua ca pe o echipa unita, cu baieti modesti, care sunt preocupati doar de a juca un fotbal cat mai bun. Stiam ca Steaua este o echipa valoroasa, lucru pe care l-am observat imediat si la amicalul cu Steaua Rosie Belgrad" a declarat Carlos pentru site-ul oficial al FC Steaua. Carlos este ajutat in permanenta sa comunice cu coechipierii de catre noul preparator fizic, Ferdinando Hippoliti - care a activat in staff-ul lui AS Monaco - si de George Ogararu, ambii stapanind foarte bine limba franceza.
Stoica: "Am vrut un portar care isi asuma riscuri"
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a povestit pentru site-ul oficial al clubului, culisele transferului lui Carlos. "Este un portar pe care l-am urmarit de mult timp, dar sincer nu credeam ca transferul va avea sanse sa reuseasca. Olaroiu a fost mai optimist decat mine si ma bucur ca mutarea a iesit. Din strategia noastra facea parte si transferul unui portar valoros, care sa isi asume riscuri, sa nu evolueze la alibi. Sigur ca nimeni nu poate garanta ca el va fi cel mai bun portar din Romania, dar daca va apara asa cum a facut-o in ultimul sezon, se poate spune ca lovitura noastra nu este doar de imagine. Carlos este un portar cu o cota foarte ridicata in Portugalia, avand doua aparitii in ultimul sezon pentru selectionata B, o adevarata anticamera a echipei nationale, in randul careia au evoluat, la ultimul meci, Quaresma si Hugo Almeida. Ii doresc lui Carlos sa fie sanatos si sa aiba si putina sansa, pentru ca poate deveni un portar de talie mondiala. Sper ca suporterii sa inteleaga de ce am pastrat secret numele lui Carlos pana cand nu am fost siguri de transfer. Am fost acuzat de unii ca am promis un transfer-bomba si nu m-am tinut de cuvant. Nu, eu am spus ca vom aduce un jucator de valoare, ca vom realiza un transfer neasteptat. Motivul pentru care transferul lui Carlos s-a perfectat mai tarziu a fost solicitarea clubului Boavista de a-l folosi la ultimele jocuri de campionat. Practic, negocierile au inceput dupa meciul de vineri, Pacos Ferreira - Boavista, scor 0-1. Pe lista noastra se aflau peste 10 nume de portari, dar tot timpul portughezul a fost prima optiune. In cursa finala ramasesera el, un portar italian experimentat, cu peste 300 de partide in Serie A si B, si un brazilian. Suntem fericiti ca am reusit sa il aducem pe Carlos la Steaua si sunt sigur ca si suporterii nostri il vor adopta repede", a declarat Stoica. (MIG)
Gigi Becali: "Hamutovski nu era de Steaua!"
Finantatorul gruparii din Ghencea a declarat, imediat dupa legitimarea portarului portughez Carlos, ca fostul goal-keeper al ros-albastrilor, bielorusul Vasili Hamutovski, nu avea valoare de Steaua. "Pe mana lui Hamutovski am pierdut multe puncte importante. Am pierdut, poate, un titlu si calificari in cupele europene. Imi aduc aminte de un meci cu Dinamo, de un altul cu Villarreal si asa mai departe. Hamutovski nu avea valoare de Steaua", a spus Gigi Becali. Hamutovski a venit la Steaua in vara anului 2003 si a evoluat de 50 de ori pentru "militari". Bielorusul s-a transferat in aceasta iarna la gruparea rusa Tom Tomsk (locul 10 in ultima editie de campionat), pentru 500.000 de euro. Hamutovski are sase selectii in nationala Belarusului. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.