Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa - Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) solicita companiei SC Apa Nova returnarea sumelor incasate abuziv de la asociatiile de proprietari, prin noua metoda de calcul al consumului de apa rece, apl
Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa - Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) solicita companiei SC Apa Nova returnarea sumelor incasate abuziv de la asociatiile de proprietari, prin noua metoda de calcul al consumului de apa rece, aplicata de la 1 septembrie 2005. Intr-un comunicat de presa, ARBAC mentioneaza ca, potrivit Statutului sau aprobat prin HCGMB nr. 153/2001 si modificat prin HCGMB nr. 233/2005, este delegata sa asigure expertiza tehnica in sprijinul rezolvarii disputelor dintre societatea concesionara si client, aparute in aplicarea contractelor de concesiune/gestiune delegata. "Autoritatea poate lua decizii de aplicare a prevederilor contractuale cu privire la obligatiile concesionarului fata de clienti, daca apelul clientului fata de concesionar nu a condus la rezolvari acceptabile pentru parti. Concesionarul este obligat sa respecte si sa se conformeze deciziilor luate de catre autoritate. Apa Nova Bucuresti SA nu are nici un motiv sa nu aplice Decizia nr. 3/ 2301/2006 a Consiliului Executiv al ARBAC, prin care e obligata la returnarea sumelor incasate suplimentar catre cetateni, aceasta fiind emisa in conformitate cu prevederile legale", explica Adrian Cristea, directorul general al ARBAC. Platile se vor face de Apa Nova in termen de 60 de zile, conform deciziei ARBAC, pentru facturile emise dupa 1 septembrie 2005. Reprezentantii societatii Apa Nova spun ca vor contesta decizia amintita la Comisia Natiunilor Unite pentru Legislatie Internationala in domeniul Comertului (UNITRAL).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.