Coretta Scott King, vaduva celebrului militant afro-american Martin Luther King, a murit la varsta de 78 de ani, a anuntat ieri presa din Statele Unite. Ea a continuat opera sotului sau, liderul istoric al luptei dusa de negri contra discriminariii r
Coretta Scott King, vaduva celebrului militant afro-american Martin Luther King, a murit la varsta de 78 de ani, a anuntat ieri presa din Statele Unite. Ea a continuat opera sotului sau, liderul istoric al luptei dusa de negri contra discriminariii rasiale si care a fost asasinat in 1968. Cei doi s-au casatorit in 1953 si au avut impreuna patru copii. Coretta i-a fost mereu alaturi, a manifestat impreuna cu el, citindu-i discursurile atunci cand acesta nu putea s-o faca. La patru zile dupa asasinarea lui King in Memphis, vaduva a fost alaturi de participantii la o importanta demonstratie de sustinere a victimelor discriminarii rasiale, pentru care sotul sau se deplasase in localitate.
In 2003, la cea de-a 40-a aniversare a celui mai cunoscut discurs al lui Martin Luther King, Coretta s-a adresat maselor implorandu-le sa urmeze intotdeauna calea pasnica, asa cum i-a indemnat sotul sau. Vestea mortii Corettei Scott King a fost facuta publica de catre un fost primar din Atlanta. Acesta a mai precizat ca vaduva a murit in somn in cursul noptii de luni spre marti. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.