Inspectorii fiscali au fost trimisi in misiune la nunti, botezuri si sedinte de spiritism pentru a informa prestatorii de servicii culturale despre obligatiile fata de buget. In Timis, incoruptibilii lui Vladescu vaneaza manelisti care canta in rest
Inspectorii fiscali au fost trimisi in misiune la nunti, botezuri si sedinte de spiritism pentru a informa prestatorii de servicii culturale despre obligatiile fata de buget. In Timis, incoruptibilii lui Vladescu vaneaza manelisti care canta in restaurante, si vrajitoare care isi fac publicitate in presa, pentru a-i determina sa isi achite obligatiile financiare catre bugetul de stat, transmite Rompres. Pentru a-i intalni pe muzicanti, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Timis a format grupe de inspectori care au obligatia de a merge prin localuri, la sfarsit de saptamana, intre orele 19,00-20,00 si de a inmana acestora instiintari scrise, prin care sunt invitati la sediul DGFP, in vederea clarificarii situatiei fiscale. Astfel, finantistii au constatat ca exista solisti care pot castiga chiar si cate 10.000 de euro pe seara. Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Timis, Dumitru Popovici, a precizat, pentru Rompres, ca fiscul timisean poate pierde, anual, pana la 500.000 de lei noi, prin neplata impozitelor de catre manelistii din judet, incasand, in schimb, doar 20000 de lei noi, de la cei sase cantareti care sunt in regula cu platile la buget. Potrivit Codului Fiscal, pentru anul 2005, norma de venit pentru muzicanti era fixata la 7500 de lei noi, la care se aplica impozitul de 16 la suta, ceea ce inseamna ca fiecare trebuia sa plateasca la buget cate 1200 de lei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.