Consulul Romaniei la Varsovia, Ioan Preda, a confirmat, ieri, ca in accidentul provocat de prabusirea, la finalul saptamanii trecute, a acoperisului unui pavilion la Targul International de Expozitii din localitatea poloneza Chorzow, in apropiere de
Consulul Romaniei la Varsovia, Ioan Preda, a confirmat, ieri, ca in accidentul provocat de prabusirea, la finalul saptamanii trecute, a acoperisului unui pavilion la Targul International de Expozitii din localitatea poloneza Chorzow, in apropiere de Katowice, si-a pierdut viata si un cetatean roman, transmite Rompres. Oficialul a precizat ca este vorba de Valentin Mandica, in varsta de 45 de ani, cu dubla cetatenie, belgiana si romana, reprezentant al unei firme din Belgia, participanta la expozitia de porumbei voiajori organizata in localitatea din sudul Poloniei. Datele referitoare la decesul cetateanului roman au fost confirmate neoficial de Academia de Medicina din Katowice, Sectia de medicina legala, a adaugat consulul Romaniei la Varsovia. Potrivit Politiei poloneze, in accidentul provocat de prabusirea acoperisului unui pavilion la Targul International de Expozitii din localitatea Chorzow, in apropiere de Katowice, si-au pierdut viata sapte straini intre care doi slovaci, doi cehi, un olandez, un belgian si un german. Pana la acest moment, bilantul victimelor se ridica la 67 de morti si 141 de raniti, 15 persoane fiind in continuare date disparute. In urma incidentului de sambata trecuta, Varsovia a decretat trei zile de doliu national, seful Executivului polonez, Kazimierz Marcinkiewicz, anuntand, ieri, ca Parlamentul va adopta, saptamana viitoare, o lege in vederea evitarii accidentelor de acest gen si ca va sprijini financiar familiile victimelor catastrofei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.