Adunarile Generale ale Actionarlor Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM) si Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru alegerea noilor conduceri vor avea loc succesiv vineri, 3 februarie. In caz de lipsa de cvorum, urmatoarea c
Adunarile Generale ale Actionarlor Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM) si Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru alegerea noilor conduceri vor avea loc succesiv vineri, 3 februarie. In caz de lipsa de cvorum, urmatoarea convocare este pentru sambata 4 februarie. Vicepresedintele Comitetului Bursei, Septimiu Stoica, ne-a declarat ca de data aceasta membrii conducerii Bursei vor fi alesi pentru patru ani si nu pentru cinci, asa cum prevedea vechiul statut. El a precizat ca lista cu candidaturile pentru functiile de conducere ramane deschisa inclusiv in deschiderea sedintei AGA, asa ca pot aparea noi candidati in ultimul moment. Septimiu Stoica ne-a declarat ca va candida pentru functia de presedinte al Comitetului Bursei, principalul contracandidat fiind Siminel Andrei, actualul presedinte al ANSVM. "Eu prefer sa fie candidati cat mai multi si cat mai buni, astfel incat sa putem face alegerea cea mai inspirata. Nu conteaza cina va fi presedinte, ci conteaza sa avem un program bun si sa se formeze o echipa de conducere. De fapt, functia de presedinte nu presupune puteri exceptionale, pentru ca deciziile se iau pe baza de vor in cadrul Comitetului, ci este doar o problema de reprezentativitate", a precizat Septimui Stoica. Sedinta ANSVM este programata prima pentru ca presedintele ales va fi primul dintre cei noua noi membri ai Comitetul Bursei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.