Miroslav Giuchici (foto stanga) a dat in judecata clubul Gloria Bistrita, solicitand daune morale in valoare de 150.000 de euro pentru ca acesta i-a suspendat contractul pe o perioada de sase luni. In plangerea depusa la Tribunalul Bistrita-Nasaud, s
Miroslav Giuchici (foto stanga) a dat in judecata clubul Gloria Bistrita, solicitand daune morale in valoare de 150.000 de euro pentru ca acesta i-a suspendat contractul pe o perioada de sase luni. In plangerea depusa la Tribunalul Bistrita-Nasaud, sectia civila, atacantul de 26 de ani considera drept ilegala suspendarea contractului sau pentru sase luni. Anul trecut, in luna iulie, Ghiuchici nu s-a prezentat la pregatiri, iar dupa o luna de asteptare, gruparea condusa de Jean Padureanu a cerut FRF sa ratifice suspendarea pe un an a fotbalistului. Jucatorul a facut apel la federatie, care i-a redus suspendarea la sase luni, prin urmare, pana la 31 decembrie 2005. "In mod normal, dupa aceasta data, Giuchici trebuia sa se prezinte la Gloria, deoarece contractul sau nu a expirat inca. Atacantul a preferat sa deschida insa un proces la sectia civila a Tribunalului Bistrita-Nasaud prin care cere instantei sa declare ilegala suspendarea contractului sau si sa oblige Gloria Bistrita la plata drepturilor salariale din perioada in care nu a jucat sub culorile clubului, aici incluzandu-se si primele de joc. In afara de despagubirile materiale, a caror valoare nu a fost data publicitatii, Giuchici mai cere si daune morale in valoare de 150.000 de euro. La infatisarea de luni, avocatul Gloriei Bistrita, Bogdan Stanciu, a cerut instantei sa respinga cererea jucatorului, intrucat aceasta este lipsita de obiect, suspendarea contractului incetand la data de 31 decembrie 2005. In privinta despagubirilor materiale, in speta a primelor de joc, avocatul a declarat ca acestea nu sunt nici ele intemeiate din moment ce nu se stie exact daca antrenorul l-ar fi folosit ca titular. "In plus, daca dorea sa atace suspendarea, jucatorul trebuia sa se adreseze la FIFA si nu unei instante civile", a mai afirmat avocatul Gloriei. La infatisarea de ieri, nici Giuchici, nici aparatorul acestuia, un avocat din Timisoara, nu s-au prezentat, cauza urmand sa fie discutata din nou in 13 februarie. Atacantul in varsta de 26 de ani s-a pregatit in aceasta iarna cu Jiul Petrosani, care doreste sa-i ofere un contract.
Padureanu: "Nu poti plati pe cineva care nu vine la serviciu"
Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, era ieri uimit de faptul ca Giuchici s-a adresat instantei. "De 40 de ani de cand sunt in fotbal nu am avut nici un litigiu cu nici un jucator sau antrenor, am incheiat intotdeauna colaborarile pe cale amiabila. E simplu, n-a venit la echipa, nu aveam cum sa-i dam banii. Nu poti plati pe cineva care nu vine la serviciu, asa ca nu vad cum i-ar putea da dreptate vreun judecator. Trebuia sa vina pe 1 iulie 2005, el a venit cu o intarziere de 54 de zile, voia o rata de contract de 10.000 de dolari! A fost suspendat sase luni, a trecut pe la toate comisiile federale, a stat jumatate de an, iar pe 16 ianuarie trebuia sa se prezinte la pregatiri. Nu a venit, se duce sa dea probe in stanga si in dreapta, dar mai are contract cu Gloria pana in vara", ne-a declarat ieri Padureanu. Oficialul Gloriei sustine ca nu il tine pe Giuchici cu forta la Bistrita, dar ca nici nu-i poate da drumul gratis. "Noi am platit acum doi ani si jumatate 180.000 de dolari pentru el, are un contract de 30.000 pe sezon, nu putem sa renuntam oricum. I-am spus sa-si caute echipa si sa vina sa ne intelegem. Nu a venit, asa ca am cerut din nou suspendarea lui pana la vara, cand e liber sa plece unde vrea", a concluzionat presedintele Gloriei. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.