"Visul tobosarului" a fost sa cante. Si, iata, o face de... sa zicem 53 de ani (chiar daca debutul se petrecea cand avea noua ani, cu formatia "Cristal"). Si o face foarte bine. Cel mai bine. Si cum altfel i-ar fi placut lui Ovidiu Lipan Tandarica sa
"Visul tobosarului" a fost sa cante. Si, iata, o face de... sa zicem 53 de ani (chiar daca debutul se petrecea cand avea noua ani, cu formatia "Cristal"). Si o face foarte bine. Cel mai bine. Si cum altfel i-ar fi placut lui Ovidiu Lipan Tandarica sa-si serbeze ziua (53 de ani pe care-i implineste astazi, 31 ianuarie) decat printre cei care-l indragesc si pe care la randu-i ii indrageste?. Altfel le-ar fi pregatit un dar de calibru greu?!
Tandarica, "maestrul incontestabil al tobelor", pune de-o surpriza muzicala: un miniconcert, avandu-l ca invitat special pe Johnny Raducanu, "Mister Jazz of Romania". Printre surprizele care i se pregatesc aniversatului se numara si aceea a Intercont Music, casa de discuri care-l reprezinta; reprezentantii acesteia ii vor decerna Discul de Aur pentru albumul "Renasterea" (vandut in peste 30.000 de exemplare).
Ovidiu Lipan avea, la noua ani, propria formatie, "Cristal". Apoi, "Dragonii". In 1969 a obtinut premiul intai la Festivalul de Muzica Pop-Rock cu trupa "Rosu si Negru". Evenimentul s-a repetat in 1970, insa atunci s-a produs si propulsarea in lumea muzicii. In acelasi an, ieseanul se stabileste la Bucuresti, unde a colaborat cu nume importante ale muzicii. In 1974 s-a alaturat grupului "Phoenix", impreuna obtinand mari succese. Au fost si cativa ani (13) de trai fortat prin alte lumi (Germania), dar Tandarica a revenit acasa. Unde si-a creat adevaratul "brand". Continutul muzical divers - care se regaseste pe fiecare dintre albumele sale: "Aniversare", "Renasterea", "Bachita", "Getica", "Visul tobosarului" -, cuprinzand teme etno de zona balcanica, cu influente ale minoritatilor (macedonene, albaneze, bulgaresti, grecesti, evreiesti, tiganesti), este marca Tandarica.
Marea cantare de aniversare incepe in aceasta seara, la orele 21.00, in Laptaria lui Enache. La multi ani! (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.