Traian Basescu ar fi din nou prima optiune de vot a romanilor daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale. Basescu primeste insa sub 50% din optiunea de vot, ajungand in turul al doilea cu urmatorul clasat, Corneliu Vadim Tudor. Aceasta co

Traian Basescu ar fi din nou prima optiune de vot a romanilor daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale.

Basescu primeste insa sub 50% din optiunea de vot, ajungand in turul al doilea cu urmatorul clasat, Corneliu Vadim Tudor. Aceasta concluzie se desprinde dintr-un sondaj de opinie realizat de Grupul de Studii Sociale 2000 in perioada 20-27 ianuarie 2006, pe un esantion de 1.086 de subiecti, la comanda Multimedia Political Comunication.
PREZIDENTIALE. Doar 48,2% dintre repondenti ar vota cu actualul presedinte, Traian Basescu, daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale, a doua optiune in intentia electoratului fiind Corneliu Vadim Tudor, in favoarea caruia au optat 16,3% dintre subiecti. Pe locurile trei si patru se afla Adrian Nastase, cu 10,4% din intentia de vot, si Mircea Geoana, cu 10,0%.
PARLAMENTARE. Alianta D.A. se afla in continuare pe primul loc in intentia de vot la alegerile parlamentare, in favoarea sa optand 41,0% dintre intervievati, urmata de PSD, cu 26,9%, PRM, cu 17,5%, UDMR, cu 4,9%, PNG, cu 3,5%, Partidul Conservator, cu 3,3%, si PIN, cu 1,2%. Restul partidelor au primit sub 1%. Nu au stiut/ nu au vrut sa raspunda 1,7%, 16,8% sunt nehotarati, iar 9,6% dintre subiecti nu ar vota.
EVALUARE. 43% dintre subiecti considera ca actualul Executiv nu este capabil sa guverneze tara, in timp ce 38% dau un vot de incredere la acest capitol Cabinetului Tariceanu. Pe de alta parte, rugati sa aprecieze activitatea presedintelui Basescu, 54,8% dintre subiecti au spus ca aceasta este buna, iar 6,7% ca este foarte buna. O parere proasta despre activitatea presedintelui au 27,0%, iar 7,0% una foarte proasta. Activitatea premierului Tariceanu este apreciata de 34,3% ca fiind buna si de doar 1,3% ca fiind foarte buna. 33,5% vad activitatea primului-ministru ca fiind proasta, iar 24,1% ca foarte proasta. Sondajul are o marja de eroare de 3%. (Aniela Nine)

CURSA PENTRU COTROCENI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.