Senatorul PNL Norica Nicolai a acuzat-o ieri pe deputata Mona Musca sustinand ca fostul ministru al Culturii si-a facut un obicei din a isca scandaluri din nimic doar de ochii presei. Norica Nicolai, reconfirmata in functia de presedinta a organizati
Senatorul PNL Norica Nicolai a acuzat-o ieri pe deputata Mona Musca sustinand ca fostul ministru al Culturii si-a facut un obicei din a isca scandaluri din nimic doar de ochii presei. Norica Nicolai, reconfirmata in functia de presedinta a organizatiei nationale a femeilor liberale, a negat ieri ca, la conferinta de sambata, ar fi existat intentia de a nu i se da cuvantul Monei Musca, asa cum aceasta din urma a insinuat. "Am senzatia ca toata tevatura aceasta a facut-o doar pentru presa. Daca va amintiti, la prezentarea bilantului Aliantei DA a mai facut ceva de genul acesta. A venit mai tarziu, nu mai erau scaune libere si, desi doi barbati i-au oferit locul, s-a asezat cu fundul pe scari. A facut-o doar ca sa o vada presa. Si atunci, ca si acum, a facut acest gest in mod clar numai pentru ochii presei", a sustinut lidera femeilor liberale. Ea a explicat ca Mona Musca se putea prezenta la conferinta si fara o invitatie prealabila deoarece, conform statutului PNL, femeile parlamentar sunt delegate direct la lucrari. "Noi am trimis invitatiile la cabinetele parlamentare. Nici nu stiu daca Mona Musca a verificat sau nu daca a primit invitatie deoarece nu a fost in oras. Chiar daca invitatia nu a ajuns nu este vorba decat de birocratie, de o eroare", a insistat senatorul.
Tensiune in sala
Pe de alta parte, a continuat ea, in prima parte a conferintei au luat cuvantul doar reprezentantii Biroului Executiv Central al PNL din lipsa de timp pentru organizarea votului. "Nu a fost vorba de nici o ingradire, in a doua parte a lucrarilor s-au inscris ceilalti liberali la cuvant. Mona Musca insa nu a inteles si a starnit un scandal fara rost. Nu a facut nimeni nimic din rea intentie. Incearca sa dea amploare la un aspect infim si umbreste astfel un eveniment pe care ne-am stradui foarte mult timp sa-l organizam", a spus ea. Norica Nicolai a marturisit ca s-a simtit "jignita" de refuzul Monei Musca de a ocupa functia de membru de onoare al organizatiei de femei a PNL. "Ea a spus ca vrea sa fie simplu membru de partid la organizatia PNL din Sectorul 1. Acolo nu exista insa o organizatie de femei", a mai spus Norica Nicolai. La conferita de sambata insa, Mona Musca s-a plans ca nu a primit nici o invitatie si ca incercarea sa de a lua cuvantul in prima parte a intalnirii, dupa interventiile presedintelui liberal Calin Popescu Tariceanu si a altor lideri, nu a avut succes. "Probabil, ca este o deficienta de organizare. Nu-i nici o problema, o sa vorbesc atunci cand o sa pot, dar nu plec de aici fara sa le vorbesc colegelor mele", le-a spus ea ziaristilor. Tensiunile s-au facut simtite mai tarziu, cand de la tribuna luau cuvantul mai multe participante, din sala s-a strigat sa i se dea cuvantul Monei Musca. La acel moment, mai multi lideri ai partidului, printre care si premierul Tariceanu, plecasera deja de la reuniune. In interventia sa, Musca a pledat pentru fuziunea PNL-PD, egalitatea de sanse intre femei si barbati si, preluand o afirmatie anterioara a lui Tariceanu, potrivit careia PNL este un partid al reformelor, a apreciat ca reforma trebuie sa inceapa in primul rand cu egalitatea de sanse. "Daca nu intelegem sa fim uniti, sa fim solidari, sa colaboram intre noi, suntem doar vremelnic la putere. Vor veni ceilalti si atunci ne vom da seama de greselile pe care le-am facut", a mai spus deputatul liberal. Totodata, Mona Musca a apreciat ca fuziunea dintre PNL si PD este obligatorie. "Pentru ca altfel, murim si noi si ei", a conchis ea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.