"Dupa estimarile pe care le-am facut, primele efecte ale reformei se vor simti in trimestrul patru din 2006, cand sper sa avem doua lucruri implinite deja: obtinerea unui pret mai mic la medicamentele compensate - astfel incat oamenii sa poata sa-si
"Dupa estimarile pe care le-am facut, primele efecte ale reformei se vor simti in trimestrul patru din 2006, cand sper sa avem doua lucruri implinite deja: obtinerea unui pret mai mic la medicamentele compensate - astfel incat oamenii sa poata sa-si asigure un necesar de medicamente mai mare si sa nu se mai stea la cozi - si inceperea, in ultima parte a anului, a lucrarilor de construire la opt spitale regionale", a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, la conferinta de presa de ieri, sustinuta la sediul PNL. Nicolaescu a facut o prezentare a reformei in sistemul sanitar, subliniind ca sanatatea este pentru liberali o prioritate nationala, statut validat de votul Delegatiei Permanente, care a solicitat Guvernului sa-si asume raspunderea pe pachetul de legi vizand reforma in domeniu. El a aratat ca reforma are sustinere si la nivelul Aliantei si al coalitiei guvernamentale. Eugen Nicolaescu a mai spus ca a obtinut acordul Guvernului, la momentul adoptarii formei de promovare a legilor reformei, ca in perioada constitutionala de efectuare de amendamente din partea grupurilor parlamentare sa i se permita sa poarte discutii si negocieri cu grupurile parlamentare ale opozitiei, vizand propunerile sau observatiile ce au ca scop imbunatatirea proiectului de lege.
PSD ii cere demisia
Tot ieri, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD Ovidiu Branzan i-a cerut ministrului Sanatatii sa-si dea demisia. "Reforma ar trebui sa inceapa de la Ministerul Sanatatii, primul pas fiind demisia ministrului Nicolaescu, care incalca legea, promoveaza legi antisociale si isi bate joc de banul public" a spus Branzan. Precizand ca, in opinia sa, ministrul Sanatatii desfide orice sentinta a justitiei romanesti, Ovidiu Branzan a precizat ca PSD va initia o plangere penala impotriva acestuia pentru abuz in serviciu si pentru lipsa de punere in aplicare a doua sentinte judecatoresti executorii in cazul lui Sorin Oprescu. Senatorul a amenintat din nou ca PSD va initia o motiune de cenzura, daca ministrul Nicolaescu nu ii va accepta retragerea, rediscutarea si rescrierea pachetului de legi.
Ministrul Sanatatii: "Tupeu de PSD"
"PSD, dupa opinia mea, ar trebui sa nu aiba tupeul sa ceara demisia mea, pentru ca PSD a fost patru ani la guvernare si a nu a facut nimic in acest sistem de sanatate. In loc sa-l insanatoseasca, sa faca ceea ce trebuie, PSD, din pacate, a ticalosit acest sistem si, ca atare, moral, nu are dreptul sa vorbeasca despre sanatate", a declarat, in replica, Nicolaescu. In privinta cererii PSD de a se incepe urmarirea penala in cazul sau pentru abuz in serviciu, ministrul a aratat ca oricine poate sa faca un astfel de demers, dar considera ca este o atitudine "total nepotrivita" si "oarecum politizata". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.