Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de a se aplica o taxa de 6,5 la suta pentru veniturile obtinute din meserii liberale provine de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Rasp
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de a se aplica o taxa de 6,5 la suta pentru veniturile obtinute din meserii liberale provine de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Raspunzand intrebarilor presei referitoare la drepturile de autor, el a sustinut ca nu este vorba de o dubla impunere. El a dat exemplul unui salariat care are un loc de munca de baza, unde munceste opt ore si care isi mai ia un serviciu suplimentar, part-time."Din punctul meu de vedere, nu este o problema daca acest lucru ramane sau se scoate. Nu e problema mea. Problema este de principiu: daca toata lumea este de acord, in aceasta tara, ca toti muncesc si toti trebuie sa plateasca contributia de asigurari sociale de sanatate pe ce muncesc, este in regula. Daca o categorie de oameni doreste sa fie privilegiata, sa fie scoasa din categoria celor care platesc asigurari sociale de sanatate este o alta problema si trebuie sa o discutam", a mai spus el. Nicolaescu a apreciat, totodata, ca suma care se incaseaza pe acest tip de impozitare este destul de mica. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.