Ionut Dobronauteanu a fost ales sambata, pentru un mandat de patru ani, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Sah, acumuland 67 de voturi, fata de cele 16 primite de contracandidatul sau, Fabian Ignatescu, trei voturi fiind anulate. La Adu
Ionut Dobronauteanu a fost ales sambata, pentru un mandat de patru ani, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Sah, acumuland 67 de voturi, fata de cele 16 primite de contracandidatul sau, Fabian Ignatescu, trei voturi fiind anulate. La Adunarea Generala de alegeri, desfasurata la sediul ANS, au fost prezenti 86 din cei 104 membri afiliati. Mariana Ionita si Constantin Dumitriu au devenit vicepresedinti, cei sase membri ai Consiliului Director fiind alesi Marius Ceteras, Claudiu Iordache, Mihai Balta, Vasile Manole, Iulian Sofronie si Ioan Marasescu. Antrenorul federal si secretarul general vor fi desemnati ulterior. Ionut Dobronauteanu, in varsta de 37 de ani, practica sahul de la varsta de 6 ani, fiind maestru al sportului din 1986. Dobronauteanu a facut parte din lotul national de juniori al Romaniei. Dobronauteanu a declarat dupa alegeri ca va incerca sa refaca imaginea sahului romanesc, deteriorata in ultima vreme de numeroase scadaluri. "Suntem o echipa noua si speram sa intram in normalitate. Federatia Romana de Sah trebuie innoita si eficientizata. Este nevoie de un sistem de lucru transparent, vom face un site oficial al federatiei, care trebuia facut de multa vreme", a precizat noul presedinte al FR Sah. Fostul presedinte al FR Sah, Alexandru Crisan, nu a fost prezent la Adunarea Generala de alegeri. Crisan, ales in urma cu patru ani presedinte, a fost arestat in toamna anului 2004 si trimis in judecata pentru inselaciune. Crisan, suspendat din functia de presedinte pe perioada in care s-a aflat in inchisoare, l-a delegat in locul sau pe Dan Ioan Mirescu, pe o perioada determinata. Dupa iesirea din inchisoare, Crisan si-a reluat functia in fruntea federatiei printr-un ordin dat pe 31 mai 2005. Mirescu a decretat insa mentinerea suspendarii lui Crisan, fapt ce a condus la o situatie de incertitudine la conducerea FR Sah, motiv pentru care a intervenit Agentia Nationala pentru Sport, care a convocat Consiliul Director. In urma sedintei desfasurate pe 13 iulie 2005 s-a ajuns la concluzia ca ordinul lui Crisan prin care si-a reluat functia este statutar, deciziile ulterioare ale lui Mirescu fiind anulate. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.