Salariatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor putea beneficia de stimulente financiare, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern in sedinta de joi. Fondul de stimulare se constituie din surse realizate prin veniturile
Salariatii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor putea beneficia de stimulente financiare, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern in sedinta de joi. Fondul de stimulare se constituie din surse realizate prin veniturile proprii, astfel: 10% din valoarea metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase confiscate si valorificate conform prevederilor legale; 20 % din sumele incasate de institutie si unitatile din subordine pentru teste, analize de laborator, expertizari, avize, marcari si consultanta de specialitate acordata agentilor economici si pentru prestarile de servicii efectuate la cererea acestora; 25 % din sumele incasate ca amenzi aplicate conform legislatiei din domeniul protectiei consumatorilor.
Decizia va avea ca efecte reducerea riscurilor de aparitie a cazurilor de coruptie si cresterea eficientei controalelor efectuate de inspectorii ANPC. Institutia este, in prezent, singura autoritate cu atributii de control care nu beneficiaza de nici o forma de stimulare a personalului. Normele metodologice privind alocarea, utilizarea si repartizarea fondului de stimulare se aproba prin hotarare de Guvern, la propunerea ANPC. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.