Pentru prima data in istoria Festivalului de Film de la Sundance, perechea de filme castigatoare, drama "Quinceanera" si documentarul "God Grew Tired of Us", a primit atat premiul juriilor cat si al spectatorilor, relateaza Reuters. "Quinceanera", ca
Pentru prima data in istoria Festivalului de Film de la Sundance, perechea de filme castigatoare, drama "Quinceanera" si documentarul "God Grew Tired of Us", a primit atat premiul juriilor cat si al spectatorilor, relateaza Reuters. "Quinceanera", care prezinta obiceiurile din familiile hispanice, asa cum sunt ele percepute de adolescenti care traiesc in Los Angeles, a fost numit cel mai bun film dramatic atat de juriul festivalului cat si de cinefilii prezenti la Sundance. In mod similar, "God Grew Tired of Us", istoria a trei refugiati sudanezi care emigreaza in Statele Unite, a fost considerat cel mai bun documentar de juriul si spectatorii de la Sundace. Sundance, cel mai important festival al filmului independent din Statele Unite, ofera in fiecare an premii pentru cea mai buna drama, cel mai bun documentar, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu, precum si alte distinctii. In anii trecuti, un film din sectinea documentarelor sau cea a fictiunilor a fost ales atat de public cat si de juriu, dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata in mod simultan la ambele categorii. Directorul evenimentului, Geoffrey Gilmore, a spus ca editia din acest an a Festivalului Sundance a fost marcata de filme care prezinta felul in care oamenii asimileaza cultura din care provin, vietii din Statele Unite. La categoria filmelor straine, introdusa anul trecut in agenda festivalului, juriul a acordat premiul pentru cea mai buna drama productiei franceze "13 Tzameti", in timp ce publicul a preferat "No.2" din Noua Zeelanda. In ceea ce priveste documentarele, premiul juriului a revenit productiei mexicane "In the Pit", iar cel al publicului a fost inmanat tot unui film mexican, "De Nadie". Festivalul s-a incheiat oficial ieri dar ultimele proiectii au avut loc vineri seara, unul dintre filmele prezentate in finalul manifestarii fiind "Alpha Dog", ce marcheaza debutul cinematografic al lui Justin Timberlake. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.