Steaua l-a transferat sambata pe portarul Carlos Alberto Fernandes, de la Boavista Porto (locul 7 in Portugalia), fotbalistul in varsta de 25 de ani urmand sa semneze un contract pentru trei ani si jumatate cu gruparea din Ghencea. Fernandes (1,88 m,
Steaua l-a transferat sambata pe portarul Carlos Alberto Fernandes, de la Boavista Porto (locul 7 in Portugalia), fotbalistul in varsta de 25 de ani urmand sa semneze un contract pentru trei ani si jumatate cu gruparea din Ghencea. Fernandes (1,88 m, 85 kg) este nascut pe 18 decembrie 1979, la Kinshasa (RD Congo) si are dubla cetatenie, congoleza si portugheza. Fernandes a jucat in Portugalia in ligile inferioare pentru UD Vila franquense (1997-2001; liga a treia), US Campomaiorense (2001-2002; liga a doua), Amora FC (2002-2003; liga a doua) si FC Felgueiras (2003-2004; liga a doua), transferandu-se din sezonul 2004-2005 la Boavista Porto ca jucator liber de contract (in acest sezon a jucat in 12 partide din cele 20 disputate de gruparea din Porto, primind 12 goluri si doua cartonase galbene, ambele pentru tragere de timp). Fernandes, asteptat ieri in cantonamentul stelistilor din Cipru pentru vizita medicala, va avea la Steaua un salariu anual de 160.000 de euro si va semna contractul astazi, la revenirea echipei in Romania. "Fernandes era de ceva timp in atentia noastra si ma bucur ca am reusit sa-l transfer la Steaua", a declarat Mihai Stoica, managerul general al "militarilor", cel care a negociat la Porto cu portarul de la Boavista si cu impresarul acestuia, Jorge Gama. Fernandes a jucat acum trei zile ultimul sau meci la Boavista (1-0 in deplasare cu Pacos Ferreira), fiind laudat de presa portugheza pentru evolutia sa. De altfel, Fernandes este considerat a fi cel mai in forma portar al momentului in Superliga, prima divizie din Portugalia. "Am ajuns la cea mai buna echipa din Romania si sper sa castigam titlul. Boavista ramane echipa mea de suflet din Portugalia si ii doresc succes in acest campionat", a declarat Fernandes. Conform "O Jogo", Fernandes, care a mai fost dorit de Benfica Lisabona, Alemannia Aachen (liga a doua germana) si Recreativo Huelva (liga a doua spaniola), va fi detinut in coproprietate de catre Steaua si Boavista Porto.
Egal cu Energia
Steaua a debutat cu un egal in turneul din Cipru, scor 2-2 cu Energia Vladikavkaz intr-un meci jucat sambata la Larnaca. Pentru "militari" au marcat A. Cristea (11) si Bostina (90), dupa ce adversarii au condus de doua ori. Cosmin Olaroiu i-a folosit pe M. Toma - D. Balan, Tudose (70 D. Goian; 73 Tudose), E. Baciu, P. Matin (46 Nesu) - Oprita (73 Simion), Lovin (30 Paraschiv; 75 Bostina), Cristocea (78 A. Enescu), Fl. Dumitru (79 Ochirosii) - A. Cristea (64 Nicolita), Dinita (75 Litu). La acest meci, Steaua a avut trei jucatori eliminati, A. Cristea, Lovin si Goian, insa acestia au fost inlocuiti conform unei intelegeri a celor doi antrenori. Energia (echipa nou-promovata in prima liga din Rusia) a ratat un penalty in minutul 65 (a aparat M. Toma, portarul folosit in conditiile in care Cernea este accidentat). Aseara, de la ora 17.30, Steaua urma sa dispute un meci amical cu Steaua Rosie Belgrad, echipa antrenata de Walter Zenga. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.