Intr-o atmosfera de vis, pe "Rod Laver Arena" din Melbourne si in prezenta a peste 16.000 de spectatori, tenismanul elvetian Roger Federer a castigat ieri proba de simplu masculin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Federer,
Intr-o atmosfera de vis, pe "Rod Laver Arena" din Melbourne si in prezenta a peste 16.000 de spectatori, tenismanul elvetian Roger Federer a castigat ieri proba de simplu masculin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Federer, numarul 1 mondial si principalul favorit al turneului, l-a invins in finala, cu 5-7, 7-5, 6-0, 6-2, pe cipriotul Marcos Baghdatis, numarul 54 mondial, dupa doua ore si 46 minute de joc. Partida a avut o evolutie interesanta, cipriotul impunandu-se in primul set si fiind aproape de a-l adjudeca si pe cel de-al doilea. Crisparea de pe figura elvetianului a aratat ca acesta a trecut pe langa un moment dificil in setul doi. Totusi, experienta mai mare a lui Federer, precum si epuizarea resurselor fizice ale lui Baghdatis, care a avut pe parcursul turneului meciuri dificile, au inclinat balanta victoriei catre principalul favorit al turneului. Astfel, la 24 de ani, Federer a obtinut al saptelea titlu de Grand Slam din cariera si al doilea la Australian Open, dupa cel din 2004. Anul trecut, Federer a pierdut in semifinale, in fata viitorului castigator, rusul Marat Safin. In acelasI timp, Federer se afla in fata celui de-al treilea titlu consecutiv in turnee de Grand Slam, dupa Wimbledon si US Open, castigate anul trecut. La numai 20 de ani, Baghdatis a produs marea surpriza, reusind calificarea in finala, in contextul in care el nu a depasit niciodata "optimile" unui turneu major. In tururile precedente, Baghdatis ii eliminase, printre altii, pe Andy Roddick, Ivan Ljubicic si David Nalbandian. La inmanarea trofeului, Federer nu a putut sa-si stapaneasca emotiile, izbucnind in lacrimi, iar prima persoana careia i-a multumit a fost chiar adversarul sau.
Mauresmo, ghinionul belgiencelor
Titlul individual feminin i-a revenit sambata jucatoarei franceze Amelie Mauresmo (foto), in varsta de 26 de ani, dupa ce adversara sa din finala, belgianca Justine Henin-Hardenne, a abandonat in setul doi, cand era condusa cu scorul de 2-0. Mauresmo, cap de serie numarul 3, isi adjudecase primul set cu scorul de 6-1. Henin-Hardenne, favorita numarul 8, a afirmat ca a abandonat din cauza unei dureri de stomac. "Vineri noaptea m-am trezit la ora 3,30 si imi era atat de rau de la stomac incat imi venea sa plang. Nu mi s-a mai intamplat in viata mea sa-mi fie atat de rau. In cele din urma mi-am revenit, dar nu prea am putut sa dorm. Stiam ca imi va fi greu, dar sunt o profesionista si am vrut sa incerc", a explicat Henin, care a mentionat ca durerea ar fi putut fi provocata de faptul ca a dublat doza de medicamente antiinflamatorii pe care o lua pentru o durere la umar. La randul sau, Mauresmo a afirmat ca faptul ca a castigat finala de la Australian Open in urma abandonului adversarei sale nu i-a diminuat catusi de putin bucuria. "Este greu pentru Justine, dar eu am jucat bine. Sigur, reactia ar fi fost alta daca meciul ar fi continuat, dar tot ma bucur. Unii poate vor spune ca am castigat pentru ca ea a abandonat, dar asta nu o vom sti niciodata. Satisfactia mea este foarte mare", a spus Mauresmo, care a castigat la Melbourne primul titlu de Grand Slam din cariera. Mentionam ca Amelie a mai beneficiat de un abandon in semifinalele cu cealalta belgianca, Kim Clijsters. Altfel, in turneul rezervat junioarelor, Raluca-Ioana Olaru s-a oprit in semifinale, dupa ce la simplu a fost invinsa de rusoaica Anastasia Pavliucenkova (4-6, 3-6), iar la dublu, perechea Fichman/Pavliucenkova s-a impus cu 7-7 (2), 6-2, in fata cuplului Olaru/Rakhim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.