China a marcat intrarea, ieri, in Anul Cainelui, cu focuri de artificii si pocnitori, la apogeul celei mai mari sarbatori din cultura chineza, relateaza Reuters. In Beijing, locuitorilor li s-a permis, pentru prima data in ultimii 12 ani, sa utilizez
China a marcat intrarea, ieri, in Anul Cainelui, cu focuri de artificii si pocnitori, la apogeul celei mai mari sarbatori din cultura chineza, relateaza Reuters. In Beijing, locuitorilor li s-a permis, pentru prima data in ultimii 12 ani, sa utilizeze artificii si pocnitori, iar acestia nu au pierdut timpul si au umplut cerul cu explozii colorate, inca de dimineata. In cultura chineza, se crede ca petardele si pocnitorile indeparteaza spiritele rele si aduc sanatate in casele oamenilor. Chinezii au cheltuit 124 de milioane de dolari pe artificii, anul acesta, in timp ce 200 de orase au ridicat, temporar, restrictiile pentru utilizarea materialelor pirotehnice. Un alt obicei chinezesc cu ocazia Anului Nou este consumarea traditionalelor galuste cu legume si carne care simbolizeaza bogatia. Trecerea in noul an este insotita si de o multime de superstitii. Daca o persoana plange in ziua de Anul Nou isi va petrece restul anului plangand. De asemenea, spalatul parului este interzis, crezandu-se ca, astfel, este spalat si norocul. Foarfecele si cutitele sunt si ele exilate pentru o zi, pentru a nu taia norocul iar cuvantul "patru", care suna in chineza la fel ca "moarte", nu este rostit. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.