Carol Mircea, primul fiu al Regelui Carol al II-lea si fratele Regelui Mihai I, a decedat vineri la Londra, la varsta de 85 de ani, dupa o lunga lupta cu boala.
Carol Mircea (Carol Mircea Grigore Lambrino) s-a nascut la 8 ianuarie 1920, la Bucu
Carol Mircea, primul fiu al Regelui Carol al II-lea si fratele Regelui Mihai I, a decedat vineri la Londra, la varsta de 85 de ani, dupa o lunga lupta cu boala.
Carol Mircea (Carol Mircea Grigore Lambrino) s-a nascut la 8 ianuarie 1920, la Bucuresti, in urma casatoriei Regelui Carol al II-lea cu Ioana Maria Valentina (Zizi) Lambrino. Aceasta casatorie a fost anulata, insa originea regala a lui Carol Mircea a fost recunoscuta in urma a doua procese, in Franta si Portugalia, dupa cum se arata intr-un comunicat remis presei. Carol Mircea a trait in exil in Franta si Marea Britanie, unde a continuat sa vorbeasca limba romana si sa pastreze contactul cu reprezentanti ai diasporei romanesti. A fost casatorit de trei ori si a avut doi baieti: Paul, care locuieste in Romania, si Alexandru, care locuieste in America. Frate mai mare al Regelui Mihai I, Carol Mircea a venit in 2005 in Romania, pentru prima oara, dupa un exil de 50 de ani. Pana in 2005 s-a mai intors in tara o singura data, la inmormantarea bunicii sale, Regina Maria. In comunicat se mai arata ca fostul rege Mihai "a refuzat sa vorbeasca cu fratele sau, cei doi neavand ocazia niciodata sa se vada, chiar daca multe Case Regale europene au incercat sa mijloceasca o intalnire". Serviciul funerar pentru Carol Mircea va avea loc la Londra, la Biserica Ortodoxa. Moartea lui Carol Mircea implica deschiderea succesiunii, astfel ca procesul dintre acesta si Regele Mihai ar putea fi suspendat, transmite Mediafax citand surse magistratura. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.