Apa Nova considera ca factureaza corect consumurile de apa ale locatarilor din blocurile alimentate prin retele telescopice. Potrivit unui comunicat al concesionarului retelelor de ditributie a apei potabile, "facturarea pe baza inregistrarilor unui
Apa Nova considera ca factureaza corect consumurile de apa ale locatarilor din blocurile alimentate prin retele telescopice. Potrivit unui comunicat al concesionarului retelelor de ditributie a apei potabile, "facturarea pe baza inregistrarilor unui contor comun, situat pe un bransament comun, este perfect legala". "Apa Nova Bucuresti factureaza in conformitate cu inregistrarile contorului de bransament - singurul contor relevant in acest scop - conform prevederilor legale (HG 348/1993). Este inclusa in aceasta premisa si situatia in care mai multe blocuri sunt deservite printr-un bransament comun, ca in cazul retelelor telescopice, prin urmare facturarea pe baza inregistrarilor unui contor comun este perfect legala", se arata in comunicatul Apa Nova. Fata de bucurestenii "contorizati", care consuma, in medie, trei-patru metri cubi de apa/persoana/luna, cei din imobilele alimentate prin retele telescopice (1600), sunt de 15 pana la 25 de mc/persoana/ luna - cantitate de apa echivalenta a unei piscine de 25 de metri. ARBAC - institutia municipala care urmareste respectarea termenilor contractului de concesiune, considera ca diferenta dintre cantitatile facturate se datoreaza unui nou sistem de facturare, introdus de Apa Nova in mod abuziv, de la 1 septembrie 2005. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.