Procurorii Parchetului instantei supreme au declansat, in urma cu doua zile, urmarirea penala "in rem" in dosarul privind sustragerea unor acte detinute de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, referitoare la averea lui A
Procurorii Parchetului instantei supreme au declansat, in urma cu doua zile, urmarirea penala "in rem" in dosarul privind sustragerea unor acte detinute de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, referitoare la averea lui Adrian Nastase. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale "in rem" pentru a obtine mai multe informatii de la Oficiu, dupa ce anchetatorii au descins de mai multe ori la aceasta institutie pentru clarificarea unor aspecte.
Banca HVB Bank a sesizat Oficiul despre suspiciuni privind o tranzactie bancara, iar aceasta institutie nu a transmis, potrivit legii, aceasta reclamatie catre Parchet. Cazul a facut obiectul unui dosar instrumentat de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor inca din anul 1999, dar acest dosar, dupa ce a fost dosit cativa ani, a disparut. "Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu acel dosar. Cert este ca a existat, iar acum nu mai este", au declarat sursele citate de Mediafax. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.