Nationala Romaniei are o grupa accesibila in tentativa ei de calificare la Campionatul European din 2008, care va fi gazduit de Austria si Elvetia. Tragerea la sorti, efectuata ieri in localitatea elvetiana Montreaux, a adus la startul preliminariilo
Nationala Romaniei are o grupa accesibila in tentativa ei de calificare la Campionatul European din 2008, care va fi gazduit de Austria si Elvetia. Tragerea la sorti, efectuata ieri in localitatea elvetiana Montreaux, a adus la startul preliminariilor 50 de reprezentative din Europa, Romania fiind plasata in urna a doua valorica. Bilele au fost extrase din boluri de doi fotbalisti aflati la finaluri de cariera, austriacul Andreas Herzog si elvetianul Stephane Chapuisat, ultimul fiind cel care a trimis Nationala intr-o grupa cu Olanda, Bulgaria, Slovenia, Belarus si Liechtenstein. Enumerand acesti adversari, Piturca ar putea carcoti, insa daca priveste cu atentie tabloul preliminariilor isi da seama ca a avut noroc cu carul. Lasand la o parte prima urna, din care ar fi fost poate mai accesibila Grecia, restul echipelor, venite din urnele mai "mici", sunt printre cele mai slabe. Din bolul trei ar fi putut sa ne iasa in cale echipe precum Ucraina (calificata detasat la CM!), Serbia-Muntenegru (calificata inaintea Spaniei la CM), Rusia, Norvegia sau Danemarca. Am primit Bulgaria, poate la fel de slaba ca si Slovacia, desi ultima a prins barajul pentru Mondiale, fiind eliminata de Spania. Nici din urna a patra valorica nu a iesit un adversar inspaimantator, printre echipele mai incomode aflandu-se Belgia, Scotia, Irlanda sau Israel. Din urna a cincea a iesit Albania, care ne-a scapat de Finlanda, Tara Galilor sau Ungaria, desi aici se putea si mai bine, cu Islanda sau Lituania. Urna a sasea ne-a furnizat un adversar destul de incomod, Belarus, in conditiile in care am fi putut intalni Moldova, Cipru, Macedonia, dar si Armenia, cea care ne-a vaduvit de doua puncte extrem de importante in preliminariile pentru CM din vara. Chiar si la urna a saptea selectionerul a avut noroc, pentru ca a evitat tari gen Azerbaidjan si Kazahstan, echipe din spatiul ex-sovietic care pot pune probleme, mai ales daca programul ar fi trimis Nationala in deplasare in noiembrie. Asadar, o grupa din care, in conditii normale, Romania nu ar trebui sa iasa mai jos de locul secund, cel care asigura calificarea directa la Euro 2008.
Piturca: "Vreau sa castig grupa, dar e bine si pe locul doi"
Victor Piturca s-a declarat multumit de rezultatul tragerii la sorti. "Este o grupa stransa. Olanda este favorita certa, fiindca reprezinta o echipa de top si poate intra in aceasta grupa din postura de campioana mondiala", a comentat Piti revederea cu "portocala mecanica". Selectionerul Romaniei a explicat cum vede lupta cu ceilaltI adversari din grupa. "Va fi o intrecere in trei pentru locul secund, Romania, Bulgaria si Slovenia. Nu spun ca nu ma gandesc sa castig grupa, dar as fi multumit si cu pozitia a doua in grupa", a declarat Victor Piturca. Marco Van Basten s-a declarat incantat de rezultatul tragerii. "E bine pentru noi si sunt convins ca ne vom califica. Cunoastem echipa Romaniei, fiindca am intalnit-o si in preliminariile pentru Cupa Mondiala. Stiu ca este o echipa buna, dar e bine ca jucam cu Romania pentru ca stim ce sa asteptam", a comentat fostul mare atacant olandez, care a mai spus ca abia asteapta sa-si intalneasca adversarul de acum 15 ani, Hristo Stoicikov. Selectionerul bulgar s-a aratat extrem de optimist. "Sunt incantat de aceasta tragere. Respect toate adversarele si, desi nu cred ca vom avea vreun joc usor, sunt convins ca ne vom califica. Ne place sa jucam un fotbal de calitate si sper ca si ceilalti vor avea aceeasI atitudine", a comentat fostul jucator al Barcelonei. "Vom face viata grea tuturor adversarilor care vor veni in Albania", a avertizat Hans Peter Briegel, antrenorul albanezilor, in timp ce Brane Oblak, selectionerul Sloveniei se bucura ca a scapat de adversari anglo-saxoni, apreciind ca echipa sa joaca mai bine impotriva echipelor din estul Europei. (B.G.)
GRUPA G
Olanda
RomAnia
Bulgaria
Slovenia
Albania
Belarus
Luxemburg


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.