Momentul de varf al aniversarii celor 154 de ani scursi de la nasterea lui I.L. Caragiale il reprezinta decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa Olgai Tudorache si lui Ovidiu Drimba, pentru ca 30 ianuarie este sI ziua Universitatii Nationale de
Momentul de varf al aniversarii celor 154 de ani scursi de la nasterea lui I.L. Caragiale il reprezinta decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa Olgai Tudorache si lui Ovidiu Drimba, pentru ca 30 ianuarie este sI ziua Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), institutie al carei patron spiritual a fost, este si va fi Nenea Iancu. Senatul UNATC "I.L. Caragiale" a decis, in sedinta solemna, sa acorde aceasta distinctie profesoarei si actritei Olga Tudorache si carturarului Ovidiu Drimba. Zeci de aparitii scenice si cinematografice memorabile, sase promotii de tineri artisti reprezinta darul facut de Olga Tudorache milioanelor de spectatori. Generatii de tineri intelectuali au avut ca reper monumentala lucrare "Istoria culturii si civilizatiei" si alte carti semnate de eruditul prof. univ. dr. Ovidiu Drimba. Ziua lui Caragiale este, asadar, un prilej numai bun de a le oferi, in numele tuturor, recunostinta acestor doua personalitati. Festivitatea se va petrece luni, la orele 16.00, la Studioul Casandra din Bucuresti (str. Franceza, nr. 9), unde profesori, studenti si absolventi, admiratori ai lui Caragiale sau ai scolii romanesti de teatru si film vor ciocni cupe de sampanie, vor fi rostite discursuri, va fi impartit un nou numar al publicatiei "Atelier" si studentii anului IV Actorie vor prezenta, cum altfel, o comedie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.