Premiera Mozart la ONB
Prima premiera din acest an a Operei Nationale din Bucuresti (ONB) sta sub semnul "Anului Mozart" si sub egida Ministerului Culturii si Cultelor. Dupa doua avanpremiere cu intrare libera (ieri, 27, si astazi, 28 ia
Premiera Mozart la ONB
Prima premiera din acest an a Operei Nationale din Bucuresti (ONB) sta sub semnul "Anului Mozart" si sub egida Ministerului Culturii si Cultelor. Dupa doua avanpremiere cu intrare libera (ieri, 27, si astazi, 28 ianuarie), maine (29 ianuarie), de la orele 18.30, va avea loc premiera oficiala a spectacolului "Cosi Fan Tutte" - muzica de Wolfgang Amadeus Mozart, libretul de Lorenzo da Ponte, in regia lui Stefan Neagrau, scenografia semnata de Viorica Petrovici, coregrafia lui Mihai Babuska, conducerea muzicala Vlad Conta. (L.D.)
Mozart si la Ateneu
Tot maine si tot sub genericul "Anului Mozart", Ateneul Roman gazduieste, cu incepere de la orele 11.00, un Concert educativ pentru elevi, cu lieduri, arii, duete si tertete interpretate de solisti vocali ai Filarmonicii "George Enescu", cu acompaniamentul la pian al lui Iosif Ion Prunner. Comentariile explicative ale concertului (conceput in formula de initiere impusa de vechiul si celebrul serial de televiziune al lui Leonard Bernstein) ii apartin lui Vladimir Deveselu. Seara, de la orele 19.00, in Sala mica a Ateneului, vor concerta, ca laureate ale unor concursuri nationale si internationale, violonista Raluca Stratulat si pianista Adriana Toacsen. Tinerele instrumentiste, care vor fi prezentate de profesoara Mihaela Tomescu, vor interpreta piese de Mozart, dar si de Cesar Franck, Maurice Ravel si George Enescu, concertul fiind organizat in colaborare cu Fundatia "Remember Enescu". (Ov.S.P.)
"Anul Mozart" la Timisoara si la Oradea
Seria concertelor "Anului Mozart" s-a deschis la Timisoara vineri seara, cu un concert desfasurat in sala de spectacole a Colegiului National de Arta "Ion Vidu". Sub genericul "Remember Mozart" si sub bagheta lui Gheorghe Costin, solistul grec Giorgos Konstantinou a interpretat creatii mozartiene. Si tot vineri, la Oradea, in Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat au fost programate doua concerte educative dedicate elevilor. Saptamana viitoare, joi 2 februarie, orchestra si corul Filarmonicii vor interpreta "Requiemul" lui Mozart. Pe 23 martie va avea loc la Oradea "Festivalul Mozart". (D.C., sursa: Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.