Ozone Laboratories va sprijini financiar asociatia nonguvernamentala Samusocial din Romania pentru deschiderea unui adapost de urgenta pe timp de noapte pentru persoanele care locuiesc pe strazile Capitalei. Acesta va avea o capacitate de 30 de locur
Ozone Laboratories va sprijini financiar asociatia nonguvernamentala Samusocial din Romania pentru deschiderea unui adapost de urgenta pe timp de noapte pentru persoanele care locuiesc pe strazile Capitalei. Acesta va avea o capacitate de 30 de locuri.
''In acest moment, Bucurestiul se confrunta cu o problema majora in privinta adaposturilor sociale, numarul de locuri fiind de 20 de ori mai mic decat necesarul. Astfel, in sectorul public si privat din Capitala exista doar 250 de locuri de adapostire raportat la un numar de 5.000 de persoane adulte fara adapost. Ozone Laboratories va dona suma de 20.000 de euro, bani ce vor fi folositi pentru finantarea functionarii acestui adapost. Centrul de adapostire de urgenta pe timp de noapte va fi complet functional in iarna viitoare si va fi deschis in fiecare zi intre orele 20.00 si 10.00. Costurile de intretinere ale centrului se vor ridica la suma de 50.000 de euro pe an'', precizeaza reprezentantii asociatiei nonguvernamentale.
Conform statisticilor acestei asociatii, in perioada 2001-2004, s-a constatat o crestere cu 52 la suta a femeilor care au ajuns in strada. O prima cauza consta in faptul ca tot mai multe familii care nu mai au posibilitatea sa se intretina raman fara casa. De asemenea, a crescut numarul tinerilor intre 20 si 30 de ani care traiesc pe strazi. La nivelul intregii tari exista un numar de 15.000 de oameni fara o casa stabila, iar in timpul iernii cate o persoana fara adapost moare in fiecare zi din cauza frigului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.