Fostul presedinte al Germaniei, in perioada 1999-2004, Johannes Rau, a decedat, la varsta de 75 de ani, la locuinta sa din Berlin, a anuntat, ieri, biroul sau, transmite Reuters. Johannes Rau a avut in ultima vreme mai multe probleme de sanatate, de
Fostul presedinte al Germaniei, in perioada 1999-2004, Johannes Rau, a decedat, la varsta de 75 de ani, la locuinta sa din Berlin, a anuntat, ieri, biroul sau, transmite Reuters. Johannes Rau a avut in ultima vreme mai multe probleme de sanatate, de la incheierea mandatului suferind doua interventii chirurgicale de pe urma carora nu si-a revenit in totalitate. Membru al Partidului Social Democrat, Rau a demisionat in 2004 din functia de sef al statului, fiind inlocuit de crestin-democratul Horst Koehler. Johannes Rau a fost prim-ministru al landului Rhenania de Nord-Westphalia timp de 20 de ani, intre 1978-1998. In 2000, el a devenit primul lider german care s-a adresat Parlamentului israelian, lansand o emotionanta pledoarie pentru iertarea celor responsabili de Holocaust. De asemenea, in timpul celor cinci ani ai mandatului sau, Rau a incercat sa ii convinga pe germani sa fie mai deschisi cu strainii din aceasta tara. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.