Vicepremierul George Copos, urmarit penal intr-un dosar ce priveste tranzactiile dubioase incheiate intre "Ana Electronic" si Compania Loteria Nationala Romana, s-a prezentat ieri, din nou, la Departamentul National Anticoruptie. Spre deosebire de ul
Vicepremierul George Copos, urmarit penal intr-un dosar ce priveste tranzactiile dubioase incheiate intre "Ana Electronic" si Compania Loteria Nationala Romana, s-a prezentat ieri, din nou, la Departamentul National Anticoruptie. Spre deosebire de ultima data cand a fost la DNA, ieri George Copos a renuntat la atitudinea sfidatoare la adresa procurorilor si a venit insotit de un avocat, astfel ca anchetatorii i-au putut aduce acestuia la cunostinta invinuirile.
Guvernantul cu dosar penal a ajuns la sediul DNA in jurul orei 8.00, el intrand in cladire pe la intrarea principala, cea destinata conducerii DNA si delegatiilor oficiale, nu pe cea pe unde vin cei chemati la audieri. Practic George Copos si-a batut joc ieri de ziaristii care erau prezenti la DNA, acestia asteptandu-l, timp de mai multe ore, in fata intrarii destinate persoanelor cercetate de procurorii anticoruptie, aflata pe o alta latura a cladirii. George Copos a stat la Departamentul National Anticoruptie aproximativ 50 de minute, el iesind pe aceeasi usa principala pe care a si intrat.
Evaziune fiscala in forma continuata
Cu aceasta ocazie, George Copos a aflat ca, in data de 11 ianuarie 2006, procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva sa pentru evaziune fiscala in forma continuata. Aceeasi acuzatie ii este adusa si subalternului lui George Copos, administratorul de la "Ana Group", Roza Gilio Giuzepe. Celalalt partener al conservatorului de sub Podul Grant in afacerile mai mult decat dubioase, prezentate in exclusivitate de ZIUA, Nicolae Cristea, directorul Loteriei Romane, este si el urmarit penal de catre anchetatorii de la DNA, dar pentru complicitate la evaziune fiscala.
Concret, Departamentul National Anticoruptie precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca "in cursul anului 2004, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie din cadrul SC Ana Electronic SA, invinuitul Gheorghe Copos, impreuna cu Gilio Giuzepe Roza, administrator la SC Romtour SRL si cu sprijinul invinuitului Nicolae Cristea, director general la Compania Nationala Loteria Romana, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale si au prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 40 miliarde ROL (n.r. - lei vechi)". In acelasi comunicat al Departamentului National Anticoruptie, se arata si modalitatea prin care vicepremierul penal si gasca sa au reusit sa uite sa-si plateasca obligatiile fiscale: "prin realizarea unei tranzactii fictive, cu ocazia vanzarii unui pachet de 38 spatii comerciale". In finalul comunicatului, Departamentul National Anticoruptie mai precizeaza ca toti cei trei invinuiti - este vorba desigur despre Cristea, Roza si Copos -, au luat la cunostinta, ieri, "infractiunile pentru care sunt cercetati". De asemenea, DNA mai subliniaza ca procurorii "efectueaza cercetari in cauza, intrucat prin faptele lor, conform OUG 43/2001, cu modificarile ulterioare, invinuitii au produs o paguba bugetului de stat de peste 1 milion EURO".
Cert este ca vicepremierul din Giulesti si amicii sai, Roza Gilio Giuzepe si Nicolae Cristea, vor trebui, din acest moment, sa se prezinte periodic la DNA pentru a da cu subsemnatul si pentru a explica modul in care au reusit sa puna mana pe zeci de miliarde de lei din bani publici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.