Sindicatul pentru Unitatea salariatilor TVR (SPUSTV), reprezentant juridic al angajatilor televiziunii publice, solicita procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, sa dispuna investigarea "cercurilor de interese" d
Sindicatul pentru Unitatea salariatilor TVR (SPUSTV), reprezentant juridic al angajatilor televiziunii publice, solicita procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, sa dispuna investigarea "cercurilor de interese" din jurul initiatorilor amendamentelor la Legea Audiovizualului prin care se reduc veniturile financiare din publicitate ale Societatii Romane de Televiziune (SRTV). Intr-un comunicat al SPUSTV, remis ieri, Rompres, se arata ca amendamentele la Legea Audiovizualului referitoare la reducerea cotei de publicitate si la difuzarea acesteia numai in extra-prime pentru SRTV sunt "dictate de interesele unor companii comerciale, transferand insa o buna parte din cheltuielile serviciului public de televiziune la bugetul statului, respectiv pe seama contribuabililor". Avand in vedere ca in Uniunea Europeana serviciile publice de televiziune au dreptul sa difuzeze publicitate intr-un procent mult mai mare decat cel existent, conform legii, in programele TVR, sindicalistii considera ca televiziunea publica este tinta unui "atac". "Aceasta ne face sa credem ca parlamentarii care au initiat astfel de amendamente sunt dezinteresati de cerintele de dezvoltare tehnologica si de productie ale TVR, de consolidarea blocului Turn, care nu mai poate rezista unui eventual cutremur, si de conditiile necorespunzatoare de munca ale salariatilor SRTV", spun sindicalistii. Ei precizeaza ca vor sesiza Federatia Internationala a Jurnalistilor, intrucat considera ca amendamentele aduse Legii Audiovizualului cu privire la drepturile "derizorii" de publicitate acordate SRTV asigura "o dependenta periculoasa a serviciului public de televiziune de factorul politic, al puterii". "Asteptam un raspuns din partea DNA, din partea Birourilor permanente ale celor doua Camere parlamentare si, nu in ultimul rand, din partea Presedintelui Romaniei", afirma sindicalistii din TVR. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.