Victor Piturca a declarat ieri ca nu are nevoie de scuze din partea lui Mirel Radoi, lasand sa se inteleaga ca nu vrea o reconciliere cu fotbalistul de la Steaua, desi acesta din urma a afirmat ca este dispus sa faca primul pas spre impacare. "Formid
Victor Piturca a declarat ieri ca nu are nevoie de scuze din partea lui Mirel Radoi, lasand sa se inteleaga ca nu vrea o reconciliere cu fotbalistul de la Steaua, desi acesta din urma a afirmat ca este dispus sa faca primul pas spre impacare. "Formidabil, extraor-dinar, nu se poate asa ceva, adica in ce sens sa faca el primul pas? Nu am nevoie de scuze sau de cerut iertare. El a facut doua greseli: a fugit din cantonamentul echipei nationale si ne-a lasat intr-un moment foarte greu, apoi a mintit cu nerusinare ca eu i-as fi dat drumul, iar acest lucru este foarte grav. Apoi au urmat si alte declaratii care nu trebuiau sa existe. Acum, vezi Doamne, parca ne-ar fi facut un favor ca va face el primul pas. Ce sa faca primul pas?", a spus Piturca. Intrebat daca ar accepta totusi o discutie cu Radoi, selectionerul a precizat: "Sigur, daca e vorba de o discutie, nu se pune problema, insa prea multe lucruri s-au intamplat, prin declaratiile pe care le-a facut". Piturca a mentionat ca este normal ca Adrian Mutu si Cristian Chivu sa il vrea pe Radoi la Nationala, pentru ca este colegul lor. "Radoi a gresit fata de echipa nationala, fata de suporterii ei. Ca a gresit si fata de mine, este cu totul altceva. Am vazut ca s-a spus faptul ca Radoi este un jucator valoros. A sustinut cineva contrariul? Normal ca este un jucator valoros, insa nu este suficient. Din toate declaratiile pe care le-a facut s-a vazut faptul ca nu mai vrea sa joace pentru echipa nationala. Cand declari ce declari...", a comentat Piturca. Radoi a declarat miercuri ca este dispus sa faca primul pas in vederea impacarii cu selectionerul Victor Piturca si ca ar veni oricand la echipa nationala. Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Radoi dupa ce stelistul parasise cantonamentul "tricolorilor" inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006, disputata in iunie 2005 la Rotterdam. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, sustine ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, varianta infirmata insa de Piturca. Directorul de Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, Radoi este cel mai bun jucator din campionatul intern. "Este un jucator de care echipa nationala are nevoie, asa cum, la randul lui, Radoi are nevoie de Nationala. Este o problema intre el si selectioner, ramane de vazut cum o vor rezolva. Radoi nu are nevoie de lobby-ul nimanui, intre el si selectioner a fost o anumita relatie, Piturca l-a lansat in fotbalul mare si, din acest punct de vedere, Mirel are o obligatie fata de selectioner", a spus Prunea. Referindu-se la conflictul Piturca-Radoi, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a mentionat: "Daca Radoi este primul care a plecat, este normal sa faca primul pas si sper sa fie de bun augur". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.