Tot astazi, dar de la ora 11, la Raffles Palace din Montreux, va avea loc si tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru Campionatul European de tineret, editia 2006-2007. Componenta grupelor va fi stabilita de catre Kobi Kuhn si Marco van Basten
Tot astazi, dar de la ora 11, la Raffles Palace din Montreux, va avea loc si tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru Campionatul European de tineret, editia 2006-2007. Componenta grupelor va fi stabilita de catre Kobi Kuhn si Marco van Basten, selectionerii nationalelor de seniori ale Elvetiei si, respectiv, Olandei. Incepand cu editia din 2007, UEFA a schimbat formatul pentru competitia rezervata echipelor de tineret, astfel incat acestea nu mai joaca dupa acelasi program ca al echipelor de seniori. Astfel, cele mai slab cotate 16 selectionate vor juca opt meciuri preliminare tur-retur, castigatoarele urmand sa avanseze in grupe. In aceasta faza vor participa Tara Galilor, Islanda, Irlanda, Georgia, Moldova, Macedonia, Armenia, Irlanda de Nord, Malta, Estonia, Kazahstan, Azerbaidjan, San Marino, Luxemburg, Andorra si Liechtenstein. Echipele deja calificate in faza grupelor, in functie de coeficientul UEFA, vor fi impartite in trei urne valorice dupa cum urmeaza: Urna A - Portugalia, Franta, Italia, Danemarca, Germania, Serbia-Muntenegru, Croatia, Cehia, Spania, Belgia, Elvetia, Turcia, Rusia, Norvegia; Urna B - Polonia, Anglia, Suedia, Ungaria, Belarus, Ucraina, Grecia, Israel, Romania (selectioner Florin Marin, foto), Slovacia, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Austria, Lituania; Urna C - Scotia, Letonia, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Albania si cele opt castigatoare din turul preliminar. Vor fi alcatuite 14 grupe de cate trei echipe, castigatoarea fiecarei grupe calificandu-se in play-off, de unde vor merge la turneul final sapte nationale, care se vor alatura Olandei, tara gazda. Meciurile din turul preliminar se vor disputa pana pe 15 iulie, in timp ce partidele din faza grupelor sunt programate pe 16 august, 2/3 septembrie si 5/6 septembrie (se joaca un singur meci in sistem fiecare cu fiecare). UEFA a decis schimbarea anului de disputare al turneului final european de tineret pentru a nu se mai disputa in acelasi an cu cel al seniorilor. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.