Liberalul Viorel Catarama s-a intalnit ieri cu membrii filialelor teritoriale PNL care au raspuns la apelul sau lansat saptamana trecuta, prin care solicita organizarea unui congres extraordinar in vederea alegerii unui nou presedinte al partidului.
Liberalul Viorel Catarama s-a intalnit ieri cu membrii filialelor teritoriale PNL care au raspuns la apelul sau lansat saptamana trecuta, prin care solicita organizarea unui congres extraordinar in vederea alegerii unui nou presedinte al partidului. Catarama a anuntat intr-o conferinta de presa ca participantii la intalnire au hotarat constituirea unui Grup de Dialog Liberal (GDL), ce va face lobby la nivelul organizatiilor teritoriale pentru ca Tariceanu sa demisioneze din functia de conducere a PNL, in urma scandalurilor in care a fost implicat si care au afectat imaginea partidului. Reprezentantul PNL a recunoscut ca nu a primit pana in prezent sustinere din partea nici unui presedinte de filiala, dar a afirmat ca are sprijinul majoritatii membrilor simpli, ce vor impune deciziile luate. Intrebat de presa daca nu cumva lipsa sprijinului in partid se datoreaza unei probleme de imagine, Catarama a sustinut ca nu are o astfel de problema, amintind de declaratia lui Tariceanu conform careia el "nu mai poate afecta imaginea partidului". Omul de afaceri liberal a mai mentionat ca la Congresul extraordinar ar trebui adoptata si hotararea de a fuziona cu PPCD, respectiv formarea Partidului Liberal Popular, adaugand ca a fost contactat de conducerea PPCD care si-a exprimat sustinerea fata de planul sau. Tot in cadrul congresului ar trebui sa se adopte hotararea de a adresa o solicitare presedintelui Basescu privind o remaniere guvernamentala, respectiv desemnarea uni prim- ministru din partea PD, avand in vedere raportul de forte din Alianta. Potrivit lui Catarama, liberalii ar trebui sa fuzioneze cu PD dupa alegerile prezidentiale din 2009. Participantii la reuniune au solicitat o intalnire cu conducerea liberala vineri si asteapta un raspuns.
Intrebat cum comenteaza intalnirea (...) Tariceanu a afirmat ca toate discutiile politice dintr-un partid se fac intr-un cadru institutional, organizat. "Restul discutiilor pot fi catalogate drept discutii la restaurantul Hilton", a precizat primul ministru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.