UEFA studiaza posibilitatea folosirii unui sistem de asigurari individuale pentru fotbalisti in cazul unor accidentari survenite atunci cand acestia se afla la echipele lor nationale, a declarat directorul general al forului european, Lars-Christer O
UEFA studiaza posibilitatea folosirii unui sistem de asigurari individuale pentru fotbalisti in cazul unor accidentari survenite atunci cand acestia se afla la echipele lor nationale, a declarat directorul general al forului european, Lars-Christer Olsson. O astfel de masura le va permite cluburilor sa nu suporte costurile necesare dupa accidentarea unor jucatori la echipele nationale. Olsson a precizat ca UEFA intentioneaza sa aplice acest sistem la Euro 2008. "Insa, in curand, va avea loc o competitie mai importanta", a mentionat oficialul UEFA, facand aluzie la neintelegerile dintre cluburi si federatiile nationale inaintea Cupei Mondiale din Germania. Olsson a spus ca aceasta problema trebuie rezolvata rapid. "Credem ca este preferabil sa se ajunga la intelegeri in familia fotbalului, mai degraba decat sa se ajunga la tribunal. Trebuie sa existe o solutie globala", a adaugat directorul general al UEFA. Aceasta luare de pozitie intervine in contextul in care Olympique Lyon a facut demersuri judiciare impotriva FIFA, ca urmare a accidentarii fundasului Eric Abidal, in timpul unui meci amical dintre Franta si Costa Rica. G14, grupul celor mai puternice 18 cluburi de fotbal din Europa, a decis, in noiembrie 2005, sa sustina toate gruparile care intentioneaza sa depuna plangere in urma accidentarii unui jucator in timpul unui meci al nationalei sale. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.