Primaria orasului Cugir din judetul Alba a introdus noi taxe locale de drum, care trebuie platite de catre detinatorii de autovehicule, se arata intr-un comunicat al Primariei Cugir. Taxa, denumita "rovinieta", a fost aprobata de Consiliul Local Cugi
Primaria orasului Cugir din judetul Alba a introdus noi taxe locale de drum, care trebuie platite de catre detinatorii de autovehicule, se arata intr-un comunicat al Primariei Cugir. Taxa, denumita "rovinieta", a fost aprobata de Consiliul Local Cugir si trebuie platita de toti proprietarii de autovehicule care parcheaza pe domeniul public, dar si de soferii masinilor de marfa care tranziteaza orasul. Taxa de parcare la domiciliu, care trebuie platita incepand cu 31 martie 2006, este de 36 lei noi/an si se plateste la casieria primariei. Taxa pentru masinile de marfa care tranziteaza orasul este de 300 lei noi/an si este platita pentru masinile de aprovizionare care au acces in zonele orasului in care nu se circula. Rovinieta de utilizare a infrastructurii de transport rutier local este obligatorie, incepand de la 1 ianuarie acest an, pentru proprietarii de autovehicule cu masa maxima autorizata peste 12 tone, care tranziteaza frecvent orasul. "Este vorba de masinile firmelor de pe raza orasului care transporta lemn, iar taxa se stabileste in functie de capacitatea camionului", ne-a declarat Mircea Simu, purtatorul de cuvant al Primariei Cugir. El a precizat ca taxa pentru un autovehicul de 12,1 tone este de 300 lei noi/an. Pentru fiecare tona in plus peste se platesc cate 100 de lei noi. Neplata acestor taxe atrage amenzi cuprinse intre 500 lei si 2000 lei. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.