La numai doua zile dupa ce Biroul Federal al FRB a dictat cea mai drastica sanctiune din istoria baschetului autohton, suspendand-o pe coordonatoarea de joc Florina Diaconu pe o perioada de doi ani din competitiile interne si pe termen nelimitat de l
La numai doua zile dupa ce Biroul Federal al FRB a dictat cea mai drastica sanctiune din istoria baschetului autohton, suspendand-o pe coordonatoarea de joc Florina Diaconu pe o perioada de doi ani din competitiile interne si pe termen nelimitat de la reprezentativa nationala, din cauza faptului ca nu s-a prezentat la Jocurile Mondiale Francofone din Niger, ieri dimineata, oficialii echipei divizionare feminine Olimpia Bucuresti au facut dovada platii contravalorii amenzii de 10.000 de euro. "Au prezentat, in aceasta dimineata, un ordin de plata prin care fac dovada ca platesc daunele provocate de absenta Florinei Diaconu de la actiunea tricolora din Niger, unde, in loc sa obtinem o medalie mondiala am ocupat doar locul 4 si am ratat obiectivul propus de comun acord cu ANS. Personal, cred ca am inchis un subiect delicat si extrem de neplacut si sper ca pe viitor sa nu mai fim nevoiti sa luam asemenea decizii. Dar toti cei care sunt afiliati la FRB trebuie sa inteleaga ca nu putem sa ne jucam cu imaginea baschetului romanesc! In aceste conditii, conform deciziei Biroului Federal, Florina Diaconu nu mai este in stare de suspendare deoarece s-a platit suma de 10.000 de euro si are drept de joc la meciurile din Divizia A inca de la prima etapa din retur", ne-a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, dupa care a mai adaugat ca jucatoarea ramane, insa, suspendata de la echipa nationala pe termen nelimitat. "Chiar daca ne-a spus ca regreta si ca doreste sa participe la actiunile viitoare ale Nationalei, momentan, trebuie sa-si spele pacatele. In alta ordine de idei, din cate cunosc, conducerea CS Olimpia si partenerul grec au pretentii mari pentru sezoanele viitoare si doresc sa evolueze cu echipa din toamna in cupele europene, astfel ca aveau mare nevoie de Diaconu, care este o jucatoare foarte utila. Imi pare rau, insa, ca s-a ajuns pana aici", a concluzionat presedintele FRB.
De partea cealalta, presedintele CS Olimpia, Octavian Dimofte, spune ca sanctiunile dictate de FRB "au fost firesti", dar considera cam mare amenda de 10.000 de euro. "In aceasta dimineata, s-a facut dovada platii celor 10.000 de euro in contul FRB. Personal, mi s-a parut cam mare amenda, dar asta este. E decizia Biroului Federal si o respectam. Fiind un club bugetar, insa, noi nu puteam plati aceasta suma, pentru ca nu ne permite legea. Dar, dupa ce am discutat cu sponsorul grec al echipei, am convenit sa plateasca el cei 10.000 de euro pentru ridicarea suspendarii jucatoarei, deoarece avem nevoie de Diaconu la meciurile din campionat. Din cate am fost informat, acum ea va putea juca inca de la primul meci din returul Diviziei A, de la Arad. Noi ne dorim ca de la anul sa reintram in lupta pentru titlul national, dar si in circuitul european si nu ne puteam permite ca Diaconu sa mai ramana pe tusa", ne-a declarat presedintele Octavian Dimofte.
Reamintim ca, in sedinta de luni a Biroului Federal al FRB s-a decis ca Florina Diaconu sa fie suspendata deoarece nu s-a prezentat la reunirea nationalei in vederea participarii la intrecerile francofone din decembrie 2005, desi a efectuat vaccinul obligatoriu pentru deplasarea in Niger. Ulterior, jucatoarea a adus la FRB o reteta medicala eliberata in 7 decembrie (n.n. - data la care a debutat competitia din Niger), prin care se certifica faptul ca era retinuta de zece zile de la efort, numai ca medicul nationalei nu avea cunostinta despre accidentare. Totodata, s-a stabilit ca starea de suspendare pe doi ani din competitiile interne sa inceteze prin plata contravalorii a 10.000 de euro, suma reprezentand daune materiale pentru neparticiparea la Jocurile Francofone si neindeplinirea obiectivului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.