Daewoo Mangalia Heavy Industries a castigat, marti, licitatia organizata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru privatizarea Santierului Naval Mangalia, anunta Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intr-un
Daewoo Mangalia Heavy Industries a castigat, marti, licitatia organizata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pentru privatizarea Santierului Naval Mangalia, anunta Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intr-un comunicat de presa. Este vorba despre santierul militar din Mangalia, santierul civil fiind deja privatizat tot cu Daewoo. La licitatia de marti a participat un singur ofertant, Daewoo Mangalia Heavy Industries, care a oferit pretul de pornire a licitatiei (131,9 milialrde lei), fiind declarat adjudecatar conform legislatiei in vigoare. Prin criteriile de precalificare impuse, ofertantul si-a asumat unele obligatii, printre care un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare de minim 3,5 milioane de euro pe o perioada de maxim 3 ani, din care 2,5 milioane de euro in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor. In plus, investitorul se angajeaza la un program de investitii de minim 500.000 de euro pentru realizarea masurilor cuprinse in programul de conformare, anexa la avizul de mediu pentru privatizare, la asigurarea unui aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, in suma de minim 500.000 de euro, care nu va fi inclus in volumul de investitii angajat si care va fi varsat in contul curent bancar al santierului in termen de 3 luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor. Neconstituirea capitalului de lucru va fi sanctionata cu rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, se mai arata in comunicatul MEC.(G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.