Contractul de privatizare al Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost publicat aseara pe pagina de Internet a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Comisia de privatizare a bancii anunta ca documentul va fi facut public dupa data d
Contractul de privatizare al Bancii Comerciale Romane (BCR) a fost publicat aseara pe pagina de Internet a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Comisia de privatizare a bancii anunta ca documentul va fi facut public dupa data de 25 ianuarie, respectiv dupa incheierea road-show-ului Erste. Planul de afaceri asumat de austrieci si anumite "date personale" au ramas, insa, la secret. Erste Bank este castigatoarea licitatiei de preluare a BCR, cea mai mare banca din Romania, oferind un pret de 3,75 miliarde de euro pentru 61,88% din actiuni. Banca austriaca a lansat, la inceputul acestei luni, o oferta de actiuni pentru actualii actionari si investitorii institutionali prin care intentioneaza sa obtina cea mai mare parte din fondurile necesare pentru plata actiunilor. Astazi urmeaza ca actiunile sa fie listate la bursele din Viena si Praga. Emisiunea are o valoarea neta de 2,55 miliarde de euro, iar numarul de actiuni scoase la vanzare reprezinta echivalentul a 24,2% din capitalul actual al Erste. Pachetul de actiuni ar putea fi vandut pe pietele de capital pentru 2,75 miliarde de euro, la cotatia consemnata la inceputul lunii ianuarie, de 46,6 euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.