La sase luni de la schimbarea din temelii a conducerii SC ADPP 4 SA pe motiv de management prost, acualul director general, Florentin Corbuleanu, reclama ca se incearca iar aducerea societatii in pragul falimentului. El a anuntat, la conferinta de pr
La sase luni de la schimbarea din temelii a conducerii SC ADPP 4 SA pe motiv de management prost, acualul director general, Florentin Corbuleanu, reclama ca se incearca iar aducerea societatii in pragul falimentului. El a anuntat, la conferinta de presa de ieri, ca membrii Consiliului local au convocat pentru astazi o sedinta extraordinara cu scopul de a-si inlocui reprezentantii din Adunarea Generala a Actionarilor din cadrul ADPP 4. Corbuleanu crede ca in spatele acestei "manevre" se urmareste schimbarea sa din functie, pe motiv ca a readus societatea pe linia de plutire, cand, de fapt, se dorea mentinerea ei in prag de faliment. Actualul director nu isi explica alt motiv, din moment ce - sustine el cu documente puse la dispozitia presei - a reusit, in putinul timp avut la dispozitie, aproape sa injumatateasca datoriile ADPP 4 si chiar sa o aduca pe profit.
Dar iata argumentele lui Florentin Corbuleanu, prezentate in conferinta: "Cu un capital social de 35,1 miliarde ROL, SC ADPP 4 SA era, la sfarsitul lunii mai a anului trecut, la un pas de faliment. La ora aceea, societatea inregistra datorii neachitate de 49 de miliarde ROL si pierderi de 7 miliarde ROL. Se putea banui cu usurinta ca exista interese ca societatea sa intre in procedura de faliment. In fata acestei situatii alarmante, Consiliul local al Sectorului 4 a decis schimbarea din temelii a conducerii societatii. In consecinta, CA, AGA, comitetul director si directorul general au fost inlocuiti, in luna iunie 2005. Noua conducere a luat masuri energice pentru redresarea situatiei si repunerea societatii pe linia de plutire, ajungandu-se ca, la sfarsitul anului, totalul datoriilor acesteia sa scada la 29 miliarde ROL, iar profitul sa ajunga la 17 miliarde ROL. In acest moment, se fac manevre disperate pentru schimbarea actualei conduceri a societatii. In acest scop, acelasi Consiliu local a convocat o adunare extraordinara, avand pe ordinea de zi inlocuirea CA si AGA. Se pune in mod legitim intrebarea: Cine doreste falimentarea SC ADPP 4 SA si ce se urmareste prin aceasta? Sau, mai precis, cine ar avea de profitat de pe urma acestui fapt?".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.