Informatia aparuta cu o zi in urma, conform careia Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a reusit sa dea, undeva, prin Bucuresti, de urma statuii ecvestre a Regelui Ferdinand, realizata de Mestrovici in anii '40 si daramata de comunisti in 1947, s-a
Informatia aparuta cu o zi in urma, conform careia Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a reusit sa dea, undeva, prin Bucuresti, de urma statuii ecvestre a Regelui Ferdinand, realizata de Mestrovici in anii '40 si daramata de comunisti in 1947, s-a dovedit a fi nu tocmai exacta.
Statuia recuperata de MCC il reprezinta, intr-adevar, pe Ferdinand, dar nu e ecvestra si nici nu are 18 metri inaltime. E o statuie in marime naturala a Maiestatii-Sale, avand in jur de doi metri, cu tot cu postament, despre care se stie ca era la un moment dat, inainte de proclamarea republicii, expusa la Muzeul de Istorie a Romaniei. Dupa 1947, a fost ascunsa (nu se stie de cine sau unde), ingropata si readusa la lumina. Afectata de timp si de aventurile clandestinitatii, lucrarea e acum intr-un proces de restaurare, locul viitoarei ei expuneri urmand sa fie cunoscut dupa terminarea reabilitarii.
Ministrul Adrian Iorgulescu a refuzat sa dea mai multe amanunte despre statuia Regelui Ferdinand pana la conferinta de presa pe acest subiect, care va avea loc la o data necunoscuta inca. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.