Astazi (26 ianuarie) incepe, in Bucuresti (Art Jazz Club, orele 21.30) seria celor trei cantari din miniturneul duo-ului David Yengibaryan (Ungaria) - Harry Tavitian (Romania).
Cel putin doua lucruri ii leaga pe cei doi muzicieni - obarsia arme
Astazi (26 ianuarie) incepe, in Bucuresti (Art Jazz Club, orele 21.30) seria celor trei cantari din miniturneul duo-ului David Yengibaryan (Ungaria) - Harry Tavitian (Romania).
Cel putin doua lucruri ii leaga pe cei doi muzicieni - obarsia armeneasca si pasiunea pentru jazz. Acordeonistul budapestan se afla la noi in tara la invitatia pianistului Harry Tavitian, care povesteste ca l-a cunoscut pe David in 2005, in Ungaria "si mi-a placut foarte mult. Este un tanar foarte talentat a carui muzica este un amestec de folclor armenesc si Astor Piazzola. Stapaneste foarte bine arta improvizatiei si este foarte comunicativ. Am avut deja doua concerte impreuna, in fata publicului maghiar care a fost entuziasmat de muzica noastra si ma bucur ca am putut organiza acest turneu pentru fanii de jazz din Romania".
David Yengibaryan este nascut in 1976 la Erevan. De peste zece ani este stabilit in Ungaria, unde si-a castigat rapid un loc pe scena concertistica, ajungand cel mai cunoscut acordeonist de aici. Din 1999 are propria formatie, detine doua CD-uri sub nume propriu ("Tango Passion" si "Pandoukht" - titlul, armenesc, inseamna "exilat", "pribeag"). A facut muzica de scena si de film si a jucat in mai multe piese de teatru. A concertat la Paris, Londra, Amsterdam, Viena, Edinburgh.
Intitulat "Armenian Connection", miniturneul celor doi va continua pe 28 ianuarie la Constanta (orele 21.30, Club Phoenix) si pe 30 ianuarie la Cluj-Napoca (orele 21.30, Club Roland Garros). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.