Avocatii sergentului Christopher VanGoethem, puscasul marin care a produs un grav accident de circulatie in urma caruia si-a pierdut viata Teo Peter, au adoptat o noua strategie de aparare, punand in discutie cauzele decesului fostului component al t
Avocatii sergentului Christopher VanGoethem, puscasul marin care a produs un grav accident de circulatie in urma caruia si-a pierdut viata Teo Peter, au adoptat o noua strategie de aparare, punand in discutie cauzele decesului fostului component al trupei Compact. Concret, conform Mediafax, care citeaza revista Stars and Stripes, in deschiderea procesului de la Curtea Martiala, aparatorii lui VanGoethem au anuntat ca isi vor baza pledoaria pe ideea ca muzicianul roman nu a murit din cauza leziunilor provocate de coliziunea dintre taxiul in care se afla si autoturismul puscasului marin, ci din alte cauze. Avocatii apararii nu au dezvaluit motivele pentru care doresc sa ridice semne de intrebare asupra faptului ca Teo Peter a murit in urma coliziunii, limitandu-se la a afirma ca vor contesta aceasta ipoteza.
In pledoaria sa de deschidere, procurorul principal, capitanul Charles Miracle, din Corpul puscasilor marini, a declarat, in fata instantei, ca VanGoethem a ignorat semnalele luminoase a trei semafoare si a izbit in plin taxiul in care se afla Teo Peter. Ulterior, Miracle a mai precizat ca inculpatul i-ar fi mintit pe anchetatori cu privire la desfasurarea evenimentelor din noaptea accidentului.
In replica, principalul avocat al lui VanGoethem, maiorul Phil Stackhouse, a declarat ca traficul din Bucuresti este atat de "haotic", iar intersectia in care s-a produs accidentul este atat de confuz semnalizata incat clientul sau nu ar fi putut evita coliziunea, chiar daca depasise viteza maxima legala, iar "taxiul se deplasa si el cu viteza".
Alte acuzatii
Pe langa acuzatia de omor din imprudenta, VanGoethem, care este casatorit si are doi copii, mai este acuzat si de adulter cu Ilse Wentworth, fiica unui oficial de la Ambasada SUA la Bucuresti, in noaptea accidentului, de obstructionarea justitiei si de marturie falsa, in vederea disimularii relatiei sale cu Ilse. Potrivit unuia dintre martorii audiati in proces, aceasta, cu care puscasul marin ar fi avut o relatie de adulter, a confirmat initial versiunea lui VanGoethem referitoare la desfasurarea evenimentelor. Tanara a recunoscut insa ulterior, in fata mai multor oficiali ai ambasadei, ca autorul accidentului soldat cu moartea lui Teo Peter i-a cerut sa minta pentru el. Totusi, avocatul apararii a cerut judecatorilor sa fie intelegatori in momentul in care Ilse va depune marturie, intrucat "sincer, nu stim care va fi declaratia ei finala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.