O groaznica nenorocire s'a intamplat ieri in judetul nostru. Satenii Lazar Vrabiescu si Gheorghe Duduianu din comuna Sipote, hotarasera sa plece la vanatoare. Ca sa fie alaiul mai mare au rugat si pe alti sateni sa mearga cu ei. Asa se face ca la che
O groaznica nenorocire s'a intamplat ieri in judetul nostru. Satenii Lazar Vrabiescu si Gheorghe Duduianu din comuna Sipote, hotarasera sa plece la vanatoare. Ca sa fie alaiul mai mare au rugat si pe alti sateni sa mearga cu ei. Asa se face ca la chemarea lor li s'au alaturat alti sase sateni. Au plecat dis de dimineata incarcati in sanii, alaturi de pustile vanatoare si doi caini. In apropiere de padure, Lazar Vrabiescu zareste un iepure, a dat sa scoata pusca din sanie pentru a impusca pe urecheatul dolofan, dar din nebagare de seama a atins tragaciul, arma a luat foc si glontul a lovit in piept pe tovarasul sau din sanie, Gheorghe Duduianu. Nefericitul nu a avut nici o sansa, in scurt timp a decedat. S'a ales praful de partida de vanatoare, deoarece ceilalti au decis sa faca calea intoarsa. Ajunsi in sat ei au instiintat pe seful de post de nenorocire, care la randul lui a dat de stire d-lui procur Misihanescu. Acesta a venit in graba la fata locului, impreuna cu un medic legist care va efectua autopsia cadavrului lui Duduianu. Va face si cercetarea pustii de vanatoare si in acest fel sa se dovedeasca daca a fost vorba de o greseala sau este o crima bine gandita.
Prin sat lumea a inceput sa vorbeasca despre eveniment. Unii spun ca sunt convinsi ca Vrabiescu l'a impuscat pe Duduianu cu buna stiinta, deoarece cu multi ani in urma au avut o disputa in legatura cu o fata pe nume Niculina. Ea a fost curtata de cei doi, dar a decis ca alesul ei sa fie Duduianu, iar Vrabiescu i-a purtat pica atata amar de vreme, pana s'a ivit ocazia cu vanatoarea.
ZIUA, 25 ianuarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.