Doua dintre componentele de baza ale reprezentativei feminine de handbal a Romaniei, portarul Luminita Hutupan-Dinu (Krim Electa Ljubljana) si extrema stanga Valentina Elisei-Ardean (Knjaz Milos), au fost nominalizate de federatia internationala de s
Doua dintre componentele de baza ale reprezentativei feminine de handbal a Romaniei, portarul Luminita Hutupan-Dinu (Krim Electa Ljubljana) si extrema stanga Valentina Elisei-Ardean (Knjaz Milos), au fost nominalizate de federatia internationala de specialitate pentru titlul de cea mai valoroasa handbalista in 2005, trofeu care va fi decernat in urma voturilor de pe site-ul IHF. Pe lista propunerilor se mai afla alaturi de cele doua jucatoare tricolore care au fost alese, in decembrie 2005, in echipa ideala a Mondialelor, olandeza Pearl van der Wissel (GOG Gudme), germanca Grit Jurack (HK Viborg), rusoaica Ludmila Bodnieva (Krim Electa Ljubljana) si coreeanca Sun-Hee Woo (Samcheok City Hall). "Uneori apara ca si cum ar veni de pe alta planeta", o caracterizeaza specialistii IHF pe "cerberul" nationalei noastre, adaugand ca evolutiile bune din ultima vreme ale celor doua sportive reprezinta unul din motivele renasterii echipei pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi. Reamintim ca, in 2004, laureatii IHF au fost pivotul Nationalei Ungariei, Anita Kulcsar, care si-a pierdut viata intr-un accident rutier petrecut in ianuarie 2005, si portarul reprezentativei Germaniei, Fritz Henning. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.