Ministerul Afacerilor Externe si Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" - Ipotesti organizeaza astazi, miercuri 25 ianuarie, cu incepere de la orele 11.00, in Holul Central al ministerului (Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1), o manifestare intitu
Ministerul Afacerilor Externe si Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" - Ipotesti organizeaza astazi, miercuri 25 ianuarie, cu incepere de la orele 11.00, in Holul Central al ministerului (Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1), o manifestare intitulata "Ianuarie eminescian", dedicata zilei de nastere a "poetului national". In program, o bogata "salba" de momente artistice.
Prima parte a manifestarii, realizata de Memorialul Ipotesti, ofera un bilant al realizarilor Centrului "Eminescu". In deschidere va fi proiectat clipul "Rugaciune", realizat de Memorialul Ipotesti, pe versuri ale lui Eminescu, in interpretarea Elenei Mandrescu. Va urma o prezentare a Memorialului Ipotesti in imagini video, realizata de Valentin Cosereanu, directorul Centrului National de Studii "Mihai Eminescu". Apoi, vernisajul expozitiei "Grafica eminesciana la Sonete", cuprinzand lucrari de Ion si Teodora Stendl, Mircea Spataru, Mircea Dumitrescu (care va si prezenta expozitia), Carmen Apetrei, Carla Duschka, Ovidiu Croitoru si studentii lor. Va fi lansat volumul aceluiasi Valentin Cosereanu "Jurnal cu Noica despre manuscrisele Eminescu", prezentat de Dan C. Mihailescu. O alta proiectie video va fi aceea prin care reprezentantii Memorialului Ipotesti vor oferi imagini si texte de pe CD-ul cu traduceri din poeziile lui Eminescu in limbi de circulatie internationala (realizarea grafica: Liliana Grecu).
In partea a doua a manifestarii, va intra in scena cunoscutul actor Ion Caramitru, vechi interpret al scrierilor eminesciene. Directorul Centrului "Eminescu" va prezenta CD-ul Eminescu... dupa Eminescu", gandit si interpretat de Ion Caramitru, dupa care va urma un recital Eminescu, in limbile romana si engleza, de-a lungul caruia reputatul actor va fi insotit de acompaniamentul si de momentele solistice ale clarinetistului Aurelian Octav Popa. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.