Tranzactiile de peste 50.000 de euro incheiate de companiile listate la Bursa cu afiliatii vor fi analizate semestrial de un auditor financiar, iar acesta va intocmi un raport in care va preciza daca pretul este corect prin raportare la celelalte ofe
Tranzactiile de peste 50.000 de euro incheiate de companiile listate la Bursa cu afiliatii vor fi analizate semestrial de un auditor financiar, iar acesta va intocmi un raport in care va preciza daca pretul este corect prin raportare la celelalte oferte existente pe piata. Aceasta prevedere este inclusa in regulamentul privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la inceputul acestui an, citat de Mediafax. Regulamentul va intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial. Daca se constata ca tranzactiile nu au fost realizate la pretul de piata, companiile vor preciza cauzele care au dus la aceasta derogare si politicile de stabilire a pretului. Potrivit legislatiei privind piata de capital, administratorii societatilor listate sunt obligati sa raporteze orice act juridic incheiat de catre societate cu administratorii, angajatii, actionarii care detin controlul, precum si cu persoanele implicate cu acestia, a carui valoare cumulata reprezinta cel putin echivalentul in lei a 50.000 euro. O alta modificare cuprinsa in regulament stabileste ca firmele listate la Bursa vor prezenta, in rapoartele privind contractele cu persoane afiliate, doar valoarea totala a contractului, fara a preciza pretul unitar si cantitatea, asa cum impune regulamentul anterior. De asemenea, companiile nu vor mai fi obligate sa publice informatiile in presa, ci doar in buletinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). In prezent, administratorii unei societati tranzactionate la bursa, trebuie sa intocmeasca si sa publice, pentru contractele incheiate cu afiliatii a caror valoare reprezinta cel putin echivalentul in lei a 50.000 euro, rapoarte incluzand valoarea totala a contractului, pretul unitar si cantitatea. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.