CNA a decis, ieri, sa sesizeze Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor in legatura cu difuzarea, de posturile de televiziune Mix 2 TV din Brasov si TV Neptun din Constanta, a unor filme artistice in mod ilegal, fara a detine licenta de la producator.
CNA a decis, ieri, sa sesizeze Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor in legatura cu difuzarea, de posturile de televiziune Mix 2 TV din Brasov si TV Neptun din Constanta, a unor filme artistice in mod ilegal, fara a detine licenta de la producator. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sesizat, pe acelasi subiect, si societatea de gestiune colectiva Dacin Sara. Cele doua posturi vizate, desi nu au in grila de programe aprobata de CNA filme artistice, au difuzat astfel de productii pe parcursul lunii ianuarie. Subiectul a fost discutat de membrii CNA in sedinta de ieri si, desi presedintele CNA, Ralu Filip, a propus amendarea celor doua posturi cu cate 500 de milioane de lei vechi, in cele din urma nu a fost luata nici o decizie, intrucat propunerile facute nu au intrunit numarul necesar de voturi. "Filmele nu pot fi date decat cu licenta. Asta inseamna sa le cumperi de la producatori sau de la cine are drepturile de comercializare. Nerespectarea regulii inseamna piraterie sau furt intelectual", a declarat presedintele CNA, Ralu Filip, citat de Mediafax. Postul Mix 2 TV a difuzat, in perioada 31 decembrie 2005 - 3 ianuarie 2006, zece filme fara licenta iar postul TV Neptun a difuzat, in perioada 1-19 ianuarie 2006, 43 de filme fara licenta. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.