Circulatia feroviara pe Valea Oltului, blocata la sfarsitul anului trecut, ar putea fi reluata la sfarsitul lunii februarie, cel tarziu in luna martie, deoarece constructorii au intampinat greutati provocate de temperaturile scazute, a declarat ieri,
Circulatia feroviara pe Valea Oltului, blocata la sfarsitul anului trecut, ar putea fi reluata la sfarsitul lunii februarie, cel tarziu in luna martie, deoarece constructorii au intampinat greutati provocate de temperaturile scazute, a declarat ieri, pentru Rompres, directorul general adjunct Exploatare in cadrul CFR SA, Viorel Scurtu. "Graficul nostru prevedea finalizarea lucrarilor preliminare si reluarea circulatiei la sfarsitul lunii februarie, dar s-ar putea sa mai intarziem putin deoarece unele utilaje nu pot lucra la minus 20 de grade, insa mai avem timp sa recuperam daca ne ajuta si vremea", a precizat Scurtu. Potrivit reprezentantului CFR SA, lucrarile vizeaza doua etape distincte. In prima etapa se urmareste realizarea unor lucrari de punere in siguranta a liniei si reluarea circulatiei, programate sa se finalizeze la sfarsitul lui februarie. "Lucrarile sunt finantate de la bugetul statului, conform legii, care spune ca in caz de calamitati naturale statul sustine refacerea", a explicat Scurtu. Lucrarile definitive, care presupun efectuarea unui tunel din beton si din elemente prefabricate, se vor incheia in circa sapte-opt luni. Astfel, incepand din noiembrie, circulatia feroviara pe Valea Oltului, in dreptul localitatii Caineni, nu va mai fi afectata de caderile de stanci. "Lucrarile ne costa circa 1,8-2 milioane de euro. Pentru etapa a doua suntem in discutii cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei, care finanteaza numai lucrarile definitive, in acest program intrand si alte elemente de infrastructura afectate de calamitati", a explicat Viorel Scurtu. Circulatia rutiera si feroviara a fost blocata in dupa-amiaza de 28 decembrie, pe Valea Oltului, dupa ce o mare cantitate de stanci s-a prabusit pe sosea si pe calea ferata. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.