Presedintele Traian Basescu, prezent ieri la Focsani, la sarbatorirea Unirii Principatelor, s-a prins ieri in Hora Unirii, alaturi de cele cateva mii de vranceni pe Bulevardul Unirii, unde circulatia era inchisa, si nu in Piata Unirii, locul traditio
Presedintele Traian Basescu, prezent ieri la Focsani, la sarbatorirea Unirii Principatelor, s-a prins ieri in Hora Unirii, alaturi de cele cateva mii de vranceni pe Bulevardul Unirii, unde circulatia era inchisa, si nu in Piata Unirii, locul traditional de desfasurare al horei. Ca sa-l vada pe presedintele tarii, sute de vranceni au venit din comunele judetului, Consiliul Judetean Vrancea aproband bani pentru deplasarea lor, infomeaza Rompres. Alaturi de Basescu a mai jucat Hora Unirii prefectul Ion Oprea, subprefectul Dragos Mircea, dar si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Presedintele a stat in Focsani exact o ora, timp in care toata suflarea orasului a fost in Piata Unirii. In Piata, mai multi copii s-au suit in copaci pentru a-l vedea pe seful statului, iar functionarii din Consiliul Judetean Vrancea s-au itit la ferestre pentru a-l vedea pe Basescu. Seful statului a urcat pe esplanada din fata prefecturii alaturi de presedintele PSD, Mircea Geoana, de deputati si senatori de Vrancea. El a dat mana cu Geoana si cu secretarul general al PSD, Miron Mitrea.
Reunirea neamului in UE
"Avem 147 de ani de la Unirea Principatelor si 11 luni pana la Unirea Romaniei cu Europa", a afirmat seful statului in discursul sau. El a evidentiat faptul ca aceeasi luna ianuarie, la o diferenta de 148 de ani, le va aduce romanilor o alta Unire, aceea cu familia europeana. In 147 de ani, a amintit seful statului, Romania a fost "cand mai mare, cand mai mica", insa constructia europeana este cea care "ne da certitudinea ca in interiorul UE tot neamul romanesc se va reuni". Presedintele a tinut sa mentioneze sprijinul pe care Romania il acorda Republicii Moldova: "Facem eforturi nu numai pentru finalizarea procesului de integrare al Romaniei in Uniunea Europeana, dar de un an am devenit avocatii fara rezerve ai Republicii Moldova in efortul ei de a deschide drumul catre Uniunea Europeana".
Victime colaterale ale sarbatorii
Presedintele filialei Focsani a PSD, George Baesu, a fost suspendat ieri din partid pentru o perioada de sase luni, dupa ce a declarat ca liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, nu ar fi trebuit sa se implice in organizarea vizitei lui Traian Basescu la Focsani, de ziua Unirii, informeaza Mediafax. Baesu si-a argumentat declaratia la momentul respectiv spunand ca presedintele Traian Basescu este cel mai mare dusman al PSD, urmarind distrugerea acestui partid. Presedintele PSD Mircea Geoana a apreciat ca Baesu a gresit grav. La sedinta au participat si Mircea Geoana si Miron Mitrea. Suspendarea vine ca urmare a declaratiilor facute de Baesu saptamana trecuta, potrivit carora Marian Oprisan nu ar fi trebuit sa se implice in organizarea vizitei lui Traian Basescu la Focsani, de ziua Unirii. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.