Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va face prima mutare a meciului demonstrativ dintre campionul european Liviu-Dieter Nisipeanu si campionul mondial en-titre, bulgarul Veselin Topalov, anunta organizatorii celui mai important eveniment din istor
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va face prima mutare a meciului demonstrativ dintre campionul european Liviu-Dieter Nisipeanu si campionul mondial en-titre, bulgarul Veselin Topalov, anunta organizatorii celui mai important eveniment din istoria sahului romanesc, care se va desfasura, la Bucuresti, in perioada 6-9 aprilie. Astfel, dupa ce a fost prezent, anul trecut, la celebra disputa dintre MMI Andrei Istratescu si multiplul campion mondial Anatoli Karpov, presedintele Romaniei are din nou posibilitatea sa-si etaleze veleitatile de strateg si va muta, probabil un pion, pe masa cu 64 de patrate. Reamintim ca intalnirea demonstrativa din aprilie, care va consta in patru partide disputate in sistem de joc clasic, este cea mai importanta confruntare sahistica organizata vreodata la Bucuresti, fiind pentru prima data cand un campion mondial en-titre va juca in Romania. Desi organizatorii au anuntat ca meciul este doar un test, rezultatul final va conta pentru calculul coeficientului ELO, punctaj care stabileste ierarhia mondiala a sahistilor. Din pacate, pentru a putea fi prezent la confruntare, MMI Nisipeanu nu-si poate apara coroana continentala deoarece forul european a decis decalarea datei de desfasurare a Euro 2007. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.