Consiliul Concurentei a autorizat schema de ajutor de stat pentru productia cinematografica, sub forma unei creditari directe in valoare de maxim 74,5 milioane de lei acordat de catre Centrul National al Cinematografiei (CNC), potrivit unui comunicat
Consiliul Concurentei a autorizat schema de ajutor de stat pentru productia cinematografica, sub forma unei creditari directe in valoare de maxim 74,5 milioane de lei acordat de catre Centrul National al Cinematografiei (CNC), potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei. Creditul, fara dobanda, e rambursabil in maximum 7 ani. Producatorii vor avea posibilitatea sa cheltuiasca cel putin 20% din bugetul proiectului in orice stat membru UE, iar ponderea maxima admisa a ajutorului de stat este de 50%, restul urmand sa fie acoperit prin contributie proprie.
"In cazul filmelor dificile si cu buget redus, pragul intensitatii (ponderea in valoarea proiectului - n.r.) este de 80%", mentioneaza totusi comunicatul.
Schema de ajutor a fost mentionata in ordonanta privind cinematografia aprobata in cursul anului trecut, act normativ care a fost ulterior modificat si armonizat cu legislatia comunitara. Una dintre schimbari se refera la faptul ca orice producator de film are dreptul sa participe la concursul de selectie a proiectelor cinematografice, daca prezinta documentatia necesara, indiferent daca este roman sau apartine unui stat membru al Uniunii Europene si este rezident in Romania.
Proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei privind cinematografia urmeaza sa fie adoptat in Parlament. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.