Transferul "ca si rezolvat" al lui Dan Alexa (foto) de la Beijing Guoan la Dinamo risca sa se transforme intr-o telenovela fara happy-end pentru fanii gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Conform site-ului "dinamomania.net", oficialii clubului chine
Transferul "ca si rezolvat" al lui Dan Alexa (foto) de la Beijing Guoan la Dinamo risca sa se transforme intr-o telenovela fara happy-end pentru fanii gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Conform site-ului "dinamomania.net", oficialii clubului chinez i-au transmis mijlocasului defensiv ca nu il vor lasa sa plece nici pentru o suma de doua milioane de dolari. Controversata clauza de reziliere de 260.000 de dolari, invocata de jucator, se pare ca nu este stipulata in contract, astfel ca Beijing Guoan incearca sa scoata un pret cat mai bun pentru Alexa. Gigi Netoiu, care a plecat insotit de Chihaia saptamana trecuta in China, a facut apel chiar si la Ambasada Romaniei pentru a-i facilita rezolvarea acestui caz - informeaza aceeasi sursa - desi este greu de vazut in ce mod s-ar putea implica diplomatii romani in afacerile unui club de fotbal strain. "Negocierile sunt dure, chinezii nu se lasa, insa important este ca nu s-au incheiat. Se negociaza in continuare", a declarat Netoiu. Se pare ca actionarul lui Dinamo este exasperat de incapatanarea chinezilor, care nu vor sa-l cedeze prea usor pe mijlocas, mai ales in conditiile in care afacerea parea de la Bucuresti o simpla formalitate. Constienti de valoarea jucatorului lor, chinezii i-au facut o propunere superioara de contract, ceea ce a incurcat definitiv datele problemei. "Nu stiu ce sa spun. Eu doream sa revin la Dinamo, dar chinezii mi-au facut o oferta cu un salariu mult mai mare decat am avut pana acum si as fi tentat sa raman aici", a declarat Alexa pentru Total Sport FM. Astfel, pe langa opozitia fatisa a clubului chinez, Netoiu trebuie sa-l convinga si pe mijlocas sa renunte la un salariu important pentru a reveni la Dinamo. In acest moment, Alexa mai are contract cu Beijing Guoan pentru inca doi ani si primeste un salariu anual de 300.000 de dolari. Oficialii lui Dinamo i-au promis jucatorului o prima de instalare de 100.000 de dolari si un contract anual de 120.000 de dolari, din care 40.000 de dolari urmau a fi platiti de Netoiu. In ultimele saptamani, jucatorul si-a manifestat fatis dorinta de a reveni la echipa unde a cunoscut consacrarea insa oferta financiara mult mai consistenta a chinezilor risca sa-l indeparteze de Dinamo. In prima instanta, Alexa acceptase sa se transfere la Steaua, unde urma sa incaseze 350.000 de dolari, iar tatal jucatorului primise deja prima de instalare egala cu salariul pe un an al fiului sau. Stelistii l-au deplasat chiar si pe managerul Mihai Stoica in China, insa afacerea a fost deturnata de dinamovisti. "Alb-rosiii" l-au vandut in aceasta iarna pe Plesan la "Poli" Timisoara cu 800.000 de dolari, iar Alexa era vazut drept inlocuitorul perfect si chiar antrenorul Esteban Vigo a anuntat ca il asteapta la Dinamo, desi nu-l cunoaste pe jucator. (Nicolae GANEA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.